Mustaherukka Marski 2L
Tuotekoodi: TA502272017 EAN: 6417189272175

Mustaherukka Marski 2L

Tuotekoodi: TA502272017 EAN: 6417189272175

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Marski' on satoisa, kestävä ja terve, hyvin härmää kestävä FinE -lajike. Poikkeuksellisen pystykasvuinen pensas soveltuu monikäyttöpensaana esimerkiksi aidanteeksi. Marjat ovat kookkaita ja maukkaan mehukkaita.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen mustaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimisessa.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua ja aiheuttaa lamoavakasvuisuutta.
Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet

TuoteMustaherukka Marski 2L
Korkeus, cm100-150cm
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Marski'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapaerityisen pystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m