Mustaherukka Mikael FinE rungollinen
Tuotekoodi: TA502414014 EAN: 6417189414148

Mustaherukka Mikael FinE rungollinen

Tuotekoodi: TA502414014 EAN: 6417189414148

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Mikael' on erittäin satoisa, härmänkestävä ja terve FinE -lajike. Aikaisin kypsyvät, kookkaat, makeat ja aromikkaat marjat sopivat hyvin tuorekäyttöön, pakastukseen ja mehun valmistukseen. Pensas on kasvatettu rungolliseksi pikkupuuksi. Rungollinen taimi sopii hyvin pieneenkin pihaan, esimerkiksi ryhmään muiden kasvien kanssa tai vaikka viljelylaatikkoon.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, hyvin vettä läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen mustaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimaan.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina latvuksesta poistetaan vain kuolleet ja vioittuneet oksat. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että latvuksessa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Runkovesat poistetaan vuosittain. Latvuksen liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua ja aiheuttaa lamoavakasvuisuutta. Rungollinen pensas on tuettava hyvin, sillä latvuksesta tulee sadon myötä painava.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite, ja tunnus takaa sen, että tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos. FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMustaherukka Mikael FinE rungollinen
Korkeus, cm80-150
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Mikael'
Satoaikasyksy
Käyttötarkoitushyötykäyttö
Kasvutapapystyoksainen
Istutustiheys1 kpl/m