Mustaherukka Öjebyn rungollinen 4L
Tuotekoodi: TA502414001 EAN: 6417189414018

Mustaherukka Öjebyn rungollinen 4L

Tuotekoodi: TA502414001 EAN: 6417189414018

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Öjebyn' on vanha Pohjois-Ruotsista löydetty lajike. Marjat ovat kookkaat, hapokkaat ja makean aromikkaat. Sato on keskiaikainen ja runsas. Pensas on hyvin reheväkasvuinen ja hieman lamoava. Terve ja kestävä mustaherukka 'Öjebyn' on saanut FinE -tavaramerkin. Rungollinen taimi sopii hyvin pieneenkin pihaan, esimerkiksi ryhmään muiden kasvien kanssa tai vaikka viljelylaatikkoon.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen mustaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimisessa.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua ja aiheuttaa lamoavakasvuisuutta. Rungollinen pensas on tuettava hyvin, sillä latvuksesta tulee sadon myötä painava.

Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet

TuoteMustaherukka Öjebyn rungollinen 4L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Öjebyn'
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys0,5 kpl/m