Kiinanpioni Cytherea
Tuotekoodi: SAT50079 EAN: 6417481250079

Kiinanpioni Cytherea

Tuotekoodi: SAT50079 EAN: 6417481250079

Tuotekuvaus

Kiinanpioni 'Cytherea' on upea, puolikerrotuin punaisin kukin kukkiva lajike. Kukkien väri muuttuu kukinnan edetessä vaaleammaksi persikanpunaiseksi. Kukinta on runsas ja melko aikainen. Lehdet ovat kauniin kiiltävän vihreät ja kapealiuskaiset. Kukkavarret ovat vahvat ja niiden maljakkokestävyys on hyvä. Lajike onkin erinomainen leikkokukka!
Kiinanpioni 'Cytherea' sopii hyvin aurinkoisten paikkojen perennaryhmiin tai yksin istutettavaksi.

Kiinanpionit viihtyvät aurinkoisella, lämpimällä ja suojaisalla kasvupaikalla. Maan tulisi olla ravinteikas, tuore ja hyvin vettä läpäisevä, sillä pionien juuristo ei kestä seisovaa vettä. Maata voi tarvittaessa keventää hiekalla.

Kiinanpioni tulee istuttaa siten, että juurenniska jää 3-5 cm syvyyteen maan pinnasta. Oikea istutussyvyys on kasvun ja juurtumisen kannalta tärkeää. Perennapenkkiin istutettavan pionin lähellä ei saisi olla kovin syväjuurisia perennoja. Kiinanpionin juuristo levittäytyy lähelle maanpintaa, joten kasvualustan turhaa kuokkimista tulisi myös välttää. Parhaiten kiinanpioni sopii kevytjuuristen, versoja tukevien perennojen vierustoveriksi.

Juurtuneita muutaman vuoden ikäisiä pioneja voi keväällä lannoittaa kevyesti, esimerkiksi hitaasti liukenevilla, eloperäisillä lannoitteilla. Voimakasta lannoitusta tai kalkitsemista tulee välttää.
Huom! Pionit ovat myrkyllisiä.
Tuotepakkaus:

paino: 1,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKiinanpioni Cytherea
Korkeus, cm80-90
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäperenna
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiPaeonia 'Cytherea'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapysty
Istutustiheystaimiväli 75 cm
AlkuperämaaNL/FI
Taimen koko myytäessä2l ruukku
Taimityyppiastiataimi