Kiinanpioni Pecher
Tuotekoodi: SAT79988 EAN: 6417481279988

Kiinanpioni Pecher

Tuotekoodi: SAT79988 EAN: 6417481279988

Tuotekuvaus

Kiinanpioni 'Pecher' on kaunis vaaleanpunakukkainen kiinanpionilajike. Puolikerrottujen kukkien keskimmäisissä terälehdissä saattaa olla tummempaa punaista sävyä. Kukinta alkaa kesäkuussa ja jatkuu heinäkuulle. Kiinanpionin lehdet ovat kauniin kiiltävät ja kapealiuskaiset. Pionit sopivat hyvin aurinkoisten paikkojen perennaryhmiin, loiviin kohopenkkeihin. Kasvit ovat myös hyviä leikkokukkia.

Kiinanpionit viihtyvät aurinkoisella paikalla, ravinteikkaassa, tuoreessa, hyvin vettä läpäisevässä, multavassa savimaassa, jota voi keventää esimerkiksi hiekalla. Pionin juuristo ei siedä seisovaa vettä.

Kiinanpioni tulee istuttaa siten, että juurenniska jää 3-5 cm syvyyteen maan pinnasta. Oikea istutussyvyys on kasvun ja juurtumisen kannalta tärkeää. Perennapenkkiin istutettavan pionin lähellä ei saisi olla kovin syväjuurisia perennoja. Kiinanpionin juuristo levittäytyy lähelle maanpintaa, joten kasvualustan turhaa kuokkimista tulisi myös välttää. Parhaiten kiinanpioni sopii kevytjuuristen, versoja tukevien perennojen vierustoveriksi.

Juurtuneita muutaman vuoden ikäisiä pioneja voi keväällä lannoittaa kevyesti, esimerkiksi hitaasti liukenevilla, eloperäisillä lannoitteilla. Voimakasta lannoitusta tai kalkitsemista tulee välttää. Kiinanpionien varret leikataan vuosittain.

Kiinanpionit eivät pidä siirtämisestä, vaan viihtyvät samoilla paikoilla jopa kymmeniä vuosia. Pionit ovat myrkyllisiä.

Ominaisuudet

TuoteKiinanpioni Pecher
Korkeus, cm70-80
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäperenna
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiPaeonia lactiflora "Pecher"
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapysty
Istutustiheystaimiväli 60 cm