Köynnösruusu Bobbie James 3,5L
Tuotekoodi: TA783261088 EAN: 6417189261889

Köynnösruusu Bobbie James 3,5L

Tuotekoodi: TA783261088 EAN: 6417189261889

Tuotekuvaus

Köynnösruusu 'Bobbie James' on voimakaskasvuinen, valkokukkainen lajike. Puolikerrotut, kuppimaiset kukat ovat kauniin kermanvalkoiset ja niissä on keltaiset heteet. Voimakas miellyttävä tuoksu houkuttelee pölyttäjiä. Kukkia muodostuu runsaasti suuriin kukkaterttuihin. Lehdet ovat kauniin kiiltävän vihreät. Terve ja melko kestävä, reheväkasvuinen köynnösruusu seinustoille tai säleikköihin.

Köynnösruusu viihtyy parhaiten lämpimällä, aurinkoisella ja suojaisalla paikalla. Maan tulisi olla hyvin vettä läpäisevä, kalkittu, ravinteikas ja syvämultainen. Köynnösruusun taimi istutetaan siten, että vartekohta tulee ainakin 15 cm syvyyteen. Istutuskuopan pohja tulee salaojittaa, etenkin jos pohjamaa on savea. Ruusupenkin olisi hyvä olla hieman koholla maanpinnasta.

Istutuksen yhteydessä heikot ja kuivuneet versot leikataan kokonaan pois ja vahvimmat versot leikataan 8-10 silmun yläpuolelta. Keväisin hennot ja vahingoittuneet oksat poistetaan, mutta muuten taimi saa kasvaa vapaasti. Kasvukauden aikana kukkineet kukat voi poistaa uusien tieltä.

Köynnösruusu peruslannoitetaan keväisin, sekä istutuksen yhteydessä. Kasvukauden aikana annetaan lisälannoitusta ja huolehditaan kastelusta tarpeen mukaan. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Heinä-elokuun vaihteessa on suositeltavaa antaa vähätyppistä syyslannoitetta, joka auttaa ruusua talvehtimaan.

Köynnösruusu on suojattava talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella. Turvekerros levitetään ruusun juurelle, kun maa on routaantunut. Tarvittaessa suojaa voi lisätä syksyn edetessä. Köynnöksen voi laskea alas tuesta ja suojata versot ilmavasti esimerkiksi puukehikon ja pudonneiden lehtien tai pakkaspeitteen avulla. Keväällä versot nostetaan ylös ja kiinnitetään uudelleen tukeen. Pakkaspeitteellä ruusun voi suojata myös kehikkoon, jolloin sitä ei tarvitse laskea alas.

Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet

TuoteKöynnösruusu Bobbie James 3,5L
Korkeus, cm200-300
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäköynnösruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Bobbie James'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapavoimakaskasvuinen
Istutustiheys2 kpl/m