Persiankeltaruusu Persiana 3,5L
Tuotekoodi: TA703251000 EAN: 6417189251002

Persiankeltaruusu Persiana 3,5L

Tuotekoodi: TA703251000 EAN: 6417189251002

Tuotekuvaus

Persiankeltaruusu 'Persiana' kukkii runsain, voimakkaan keltaisin kukin heinäkuussa. Upeita kerrottuja ja tuoksuvia kukkia muodostuu edellisvuoden versoihin. Kiulukoita ei muodostu ollenkaan. Kaunis melko pystykasvuinen pensas sopii niin yksittäispensaaksi kuin ryhmäänkin istutettavaksi.

Kylmänarka persiankeltaruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas, kalkittu ja salaojitettu, sillä lajike tekee juuret syvälle. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Persiankeltaruusu kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Persiankeltaruusu leikataan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ruusu peruslannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lisälannoittaa esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä pk-lannoitteella, joka auttaa arkaa ruusua talvehtimaan. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina erityisesti nuorta tainta on kasteltava runsaasti. Talvisuojaus on suositeltavaa.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuotePersiankeltaruusu Persiana 3,5L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-II
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa foetida 'Persiana'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapamelko pystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm