Ruusu Astrid Lindgren 3 kpl/pkt
Tuotekoodi: TA75301062 EAN: 6417189301622

Ruusu Astrid Lindgren 3 kpl/pkt

Tuotekoodi: TA75301062 EAN: 6417189301622

Tuotekuvaus

Ryhmäruusu 'Astrid Lindgren' on vaaleanpunakukkainen tertturuusu. Löyhästi kerrannaisissa kukissa on mieto miellyttävä tuoksu. Runsas kukinta kestää heinäkuulta syksyyn. Lehdistö on kaunis, kiiltävän tummanvihreä. Reheväkasvuinen ruusu on nimetty kirjailija Astrid Lindgrenin mukaan. Suojattuna ja syvään istutettuna lajikkeen talvenkesto on hyvä.

Kylmänarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas, kalkittu ja salaojitettu, sillä ryhmäruusu tekee juuret syvälle. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ryhmäruusut kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Ryhmäruusujen taimet leikataan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut peruslannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lisälannoittaa esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä pk-lannoitteella, joka auttaa arkoja ruusuja talvehtimaan. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Ryhmäruusut on suojattava talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteRuusu Astrid Lindgren 3 kpl/pkt
Korkeus, cm100
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäryhmäruusu 3kpl/pkt
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Astrid Lingren'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys2,5 kpl/m