Ruusu Candy Cover 3,5L
Tuotekoodi: TA763261055 EAN: 6417189261551

Ruusu Candy Cover 3,5L

Tuotekoodi: TA763261055 EAN: 6417189261551

Tuotekuvaus

Ryhmäruusu 'Candy Cover' on upea, erikoisen värinen maanpeiteruusu. Puolikerrotut kukat ovat pinkin-valkoraidalliset ja voimakkaasti tuoksuvat. Runsas kukinta kestää pitkään heinäkuulta syksyyn. Lehdet ovat kauniin kiiltävän vihreät. Matala- ja tiheäkasvuinen pensas sopii hyvin esimerkiksi ryhmäistutuksiin avoimille paikoille ja aurinkoisiin rinteisiin.

Talvenarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas, kalkittu ja salaojitettu, koska ryhmäruusu kasvattaa juuria syvälle maahan. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ryhmäruusut kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Ryhmäruusujen taimet leikataan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut peruslannoitetaan istutuksen yhteydessä ja myöhemmin vuosittain keväällä. Kasvukaudella ruusuja voi lannoittaa lisäksi esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä pk-lannoitteella, joka auttaa arkoja ruusuja talvehtimaan. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Ryhmäruusut on suojattava talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.

Tuotepakkaus:

paino: 3,50 kg

Ominaisuudet

TuoteRuusu Candy Cover 3,5L
Korkeus, cm70
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämaanpeiteruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Candy Cover'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapatiheäkasvuinen, matala
Istutustiheys2 kpl/m