Ruusu Intense Cover 3,5L
Tuotekoodi: TA763262001 EAN: 6417189262015

Ruusu Intense Cover 3,5L

Tuotekoodi: TA763262001 EAN: 6417189262015

Tuotekuvaus

Tiheäkasvuinen ja rento-oksainen maanpeiteruusu 'Intense Cover' on kaunis, voimakkaan punakukkainen lajike. Kerrotut pienet kukat ovat runsaissa tertuissa ja niissä on miellyttävä villiruusun tuoksu. Lehdet ovat kauniin tummanvihreät ja kiiltävät. Runsas ja näyttävä kukinta kestää heinäkuulta syksyyn saakka. Kestävä ja terve maanpeittolajike esimerkiksi rinteisiin tai istutusalueille useamman taimen ryhmään.

Talvenarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas, kalkittu ja salaojitettu, sillä ryhmäruusu tekee juuret syvälle. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ryhmäruusut kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Ryhmäruusujen taimet leikataan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut peruslannoitetaan istutuksen yhteydessä ja myöhemmin vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lannoittaa lisäksi esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuun vaihteessa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä pk-lannoitteella, joka auttaa arkoja ruusuja talvehtimaan. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Ryhmäruusut on suojattava talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.

Tuotepakkaus:

paino: 3,50 kg

Ominaisuudet

TuoteRuusu Intense Cover 3,5L
Korkeus, cm50-70
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämaanpeiteruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Intense Cover'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapatiheäkasvuinen, matala
Istutustiheystaimiväli noin 60 cm