Tarhakurtturuusu Henry Hudson 3L
Tuotekoodi: TA702257016 EAN: 6417189257165

Tarhakurtturuusu Henry Hudson 3L

Tuotekoodi: TA702257016 EAN: 6417189257165

Tuotekuvaus

Tarhakurtturuusu 'Henry Hudson' on kompakti ja kaunis valkokukkainen pensasruusu. Kukkien nuput ovat pulleat ja kauniin punasävyiset. Keskikokoiset puolikerrotut kukat ovat valkoiset ja niissä on keltaiset heteet. Kukinta jatkuu pitkään heinäkuulta syksyyn. Kiulukoita muodostuu jonkin verran. Pensaan lehdet ovat kauniin vihreät, pienet ja kurttuiset. Lajike on melko matala- ja leveäkasvuinen ja sopii hyvin esimerkiksi matalaksi aidanteeksi tai yksittäispensaaksi pienempäänkin pihaan.

Tarhakurtturuusu 'Henry Hudson' viihtyy parhaiten aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Maan tulisi olla kalkittu, hyvin vettä läpäisevä, tuore ja ravinteikas hiekkamultamaa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi kasvukaudella lannoittaa esimerkiksi ruusulannoitteella. Lisälannoitus takaa runsaan ja näyttävän kukinnan. Liiallista typpilannoitusta tulee kuitenkin välttää. Syksyllä annettu vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina pensasta voi kastella tarvittaessa.

Pensas leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteTarhakurtturuusu Henry Hudson 3L
Korkeus, cm100
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa rugosa-ryhmä 'Henry Hudson' k-492
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapamatala
Istutustiheys1,5 kpl/m