Mosquito Magnet -hyttysansa: lisätietoa

Yleistä

Mosquito Magnet on Yhdysvaltalaisvalmisteinen tuote, joka poistaa hyttyset ja muut verta imevät hyönteiset toiminta-alueeltaan. Se on myrkytön, hajuton ja lähes äänetön ratkaisu itikkaongelman poistamiseen.

Valmistaja

Laitteen valmistaja on American Biophysics Corporation, joka on perustettu vuonna 1991 hyönteistutkimusyritykseksi. Yrityksellä on takanaan 14 vuotta hyttystutkimusta. Aluksi se tuotti valvontalaitteita julkiselle sektorille. Vuonna 1998 se lanseerasi ensimmäisen hiilidioksidiin perustuvan hyttysansan kuluttajille.

American Biophysics Corporation on biotekniikkayritys, joka käyttää tieteellisiä innovaatioita kehittääkseen yhä uusia tekniikoita ja tuotteita helpottamaan hyttysongelmaa ympäri maailman. Vuonna 2003 Inc. Magazine valitsi American Biophysicsin Yhdysvaltain nopeiten kasvavaksi yksityisyritykseksi. Mosquito Magnet® on ainut markkinoilla oleva tuote, jonka on tieteellisesti todistettu käytännöllisesti katsoen eliminoivan hyttyskannan toiminta-alueeltaan (pihat, golfkentät jne.). Lisäksi yrityksen kemistit, entomologit ja insinöörit pystyivät kokeissa ja tutkimuksissa ensimmäisinä tuottamaan synteettisesti ihmisihon tuoksuainetta.

Vuonna 1991 perustettu American Biophysics suunnitteli ja valmisti alun perin hyttysansoja etomologeille, hyttysten valvontaviranomaisille. Myöhemmin yrityksessä huomattiin tuotteen kaupallinen kysyntä ja tuote tuotteistettiin myös kuluttajamarkkinoille. Vuonna 1998 American Biophysics toi ensimmäisenä markkinoille katalyyttisesti nestekaasusta tuotettuun hiilidioksidiin perustuvan hyttysansan – Mosquito Magnetin®. Käyttämällä patentoitua Counter Flow -tekniikkaa™, laite puhaltaa ilmoille hiilidioksidia, johon on sekoittunut lähihoukuteainetta. Kun hyttyset tulevat laitteen lähelle, ne imaistaan laitteen sisällä olevaan verkkoon, jossa he hiljalleen kuivuvat.

Testitulokset

American Mosquito Control Associationin lehti (numero 17, 2001) kirjoitti syyskuun 2001 numerossaan: Mosquito Magnet® -laite pyydysti merkittäväsi enemmän hyttysiä, kuin mikään muu markkinoilla oleva ansa. Toukokuussa 2003 Yhdysvaltain merkittävin kuluttajalehti antoi Mosquito Magnetille® arvosanan "Huippuvalinta" käyttäjäystävällisyydestä ja tehokkuudesta. Lisäksi kesinä 2002 ja 2003 Yhdysvaltain maatalousministeriö testasi ansoja Atsena Otie Keyssä Floridassa ja raportoi: "Saarella, joka tunnetaan hirvittävästä hyyttyskannastaan, tutkimustulos kertoo, että hyttyskanta voidaan saada kuriin ja riesan astetta voidaan alentaa. Paikalliset ihmiset kertoivat, että näillä (Mosquito Magnet®) ansoilla oli erittäin merkittävä vaikutus hyttyspopulaatioon. Monet sanoivat, että he eivät muista aikaa – edes kuivana kautena – jolloin he olisivat voineet vierailla Atsena Otie Keyssa ilman hyttyskarkoitteita." Helmikuussa 2004, Forbes-lehti listasi American Biophysicsin Yhdysvaltain kolmanneksi nopeiten kasvavaksi yksityiseksi teknologiayritykseksi.

Tuotteet

Tuotteita käyttävät kansallispuistot, eläintarhat, lomakylät, golfkentät, ravintolat, Yhdysvaltain armeija ja sadat tuhannet kotikäyttäjät. Patentoito Mosquito Magnet® on 12 vuoden laajamittaisen tuotekehittelyn tulos. American Biophysicsin tieteellinen tutkimus on laitteen toiminnan selkäranka. Useiden yliopistojen riippumattomat tutkimukset todistavat, että Mosquito Magnet® -laitteet ovat tehokkaampia ja useampia hyönteislajeja pyydystäviä kuin mikään muu markkinoilla oleva tuote.

Mosquito Magnet® ansat toimivat pelkällä 11 kg nestekaasutankilla tai nestekaasun ja sähkön yhdistelmällä. Ansat ovat hajuttomia, hiljaisia ja käyttäjäystävällisiä. Laitetta käytetään 24 tuntia vuorokaudessa nappaamaan naaraspuoliset pistävät hyönteiset kuten hyttyset, sääsket, mäkäräiset ja polttiaiset. Merkittävä naarashyttyskannan pieneneminen on havaittavissa noin viikon käytön jälkeen. Noin 4-6 viikon käytön jälkeen on hyttysten lisääntymiskierto katkaistu ja käytännöllisesti katsoen koko hyttyspopulaatio hävitetty. Ympäristölle hyödylliset hyönteiset, kuten yöperhoset, koppakuoriaiset, perhoset ja leppäkertut eivät koe laitteen huokutusta ja jäävät näin ollen rauhaan.

Maailman johtava entomologinen tutkimus

Yrityksen pääkonttorissa sijaitsevissa tutkimus- ja testilaboratorioissa American Biophysicsin kemistit, entomologit ja insinöörit tekevät hyttystutkimusta ja ihmisihon emanaatiota ymmärtääkseen paremmin hyttysten ja muiden verta imevien hyönteisten käyttäytymistä – erityisesti sitä mikä niitä eniten houkuttelee. Itse asiassa American Biophysics on ainut yritys maailmassa, muutaman yliopiston lisäksi, joka kykenee hajoittamaan hyttysen neutronitasolle, tutkiakseen sen käyttäytymistä eri aineisiin. Tämä prosessi muun testitoiminnan lisäksi mahdollistaa maailman tehokkaimpien huokuteaineiden valmistamisen.

Yritys on eristänyt yli 330 yhdistettä, joita ihmisiho erittää ja tekee koko ajan tutkimusta ja kehitystyötä näiden aineiden vaikutuksista hyttysiin. Tämän tutkimuksen avulla voidaan tulevaisuudessa kehittää entistäkin tehokkaampia houkutteita.