Syyslannoituksen aika on nyt!

Syyslannoituksen hyödyt

Syyslannoituksella vahvistat kasvien talvenkestävyyttä ja varmistat seuraavan vuoden runsaan kasvun, kukinnan ja sadon. Syyslannoite sisältää vain vähän tai ei lainkaan typpeä, mutta kohtuullisesti fosforia ja runsaasti kaliumia. Kalium ja fosfori ovat tärkeitä kukintaa ja talvenkestoa parantavia aineita.

Kalium lisää nestejännitystä ja alentaa jäätymispistettä, jolloin kasvi kestää paremmin talven kylmyyttä. Fosfori nopeuttaa kasvin talvilepoon siirtymistä ja lisää kukka-aiheiden muodostumista.

 

Milloin syyslannoitus annetaan?

Oikea ajankohta syyslannoitukselle on loppukesällä elokuun aikana.
Mansikalle ja marjakasveille se on hyvä antaa heti sadonkorjuun jälkeen, jolloin ne alkavat muodostaa seuraavan vuoden kukka-aiheita ja lisäravinteet ovat tarpeen. Kullekin kasville sopivan annostelumäärän löydät syyslannoitesäkin kyljestä.
Syyslannoitus on tehtävä ennen syyskuun puoliväliä.

Liian myöhään annettuna se on ajan ja rahan tuhlausta. Kasvi joka on jo pudottanut osan tai kaikki lehtensä, ei pysty enää ravinteita hyödyntämään, koska juuristosta ravinteita latvaan kuljettava nestevirtaus on jo päättynyt.

 

Kekkilä Syyslannoite 10 kg

Kekkilä Syyslannoite 10 kg

Typetön yleislannoite koko puutarhan syyshuoltoon. Fosfori ja kalium auttavat kasvit talven yli ja antavat eväät kevään runsaaseen kukintaan ja satoon. 10 kg riittää n. 340 m2:lle. Saatavana myös 20 kg säkissä.

 
 

Biolan Syksyn PK-lannoite 25 l

Luonnonmukainen erikoislannoite puutarhan ja pihan monivuotisten hyöty- ja koristekasvien syyslannoitukseen. Syksyn PK-lannoite parantaa kasvien talvenkestävyyttä ja edistää seuraavan vuoden kukkasilmujen muodostumista. Biolan Syksyn PK-lannoite sopii myös istutuslannoitteeksi sekä fosfori- ja kaliumtäydennykseen muiden lannoitteiden lisänä Tehokas koostumus (N) 0 -(P) 2 - (K) 12. Sisältää sopivasti eloperäisessä muodossa olevaa fosforia ja runsaasti kaliumia sekä hivenravinteita. Syyslannoite ei sisällä lainkaan talvilepoon siirymistä häiritsevää typpeä. Yksi 25 litran säkillinen riittää syyslannoitukseen noin 300 m2:lle.