Gladiolus lajitelma, irtomukula
Tuotekoodi: MG780612 EAN: 8711148330844

Gladiolus lajitelma, irtomukula

Tuotekoodi: MG780612 EAN: 8711148330844

Tuotekuvaus

Gladiolus lajitelma.

 • Suku: Gladiolus
 • Lajikkeet: 'Victor Borge', 'White Prosperity', 'Nova Lux', 'Fidelio', 'Oscar'
 • Korkeus: 100-120 cm
 • Istutusaika: maaliskuu-toukokuu
 • Kukinta-aika: heinäkuu-syyskuu
 • Istutusväli: 10 cm
 • Istutussyvyys: 8 cm

  Gladiolukset eli miekkaliljat ovat upeita ja näyttäviä kukkijoita. Lämpimillä ja tuulensuojaisilla paikoilla ne kukoistavat ja tuovat ryhtiä puutarhaan. Gladiolukset sopivat niin kukkapenkkiin, kuin ruukkuistutuksiinkin. Korkeat lajikkeet kannattaa tukea jo istutuksen yhteydessä.

  Gladiolusten mukulat voi istuttaa suoraan maahan tai esikasvattaa, jolloin kukinta aikaistuu. Esikasvatettavat mukulat istutetaan ruukkuihin noin 8 cm syvyyteen maalis-toukokuussa. Jokaiselle mukulalle tulisi jättää tilaa noin 10 cm. Toukokuussa taimet voi siirtää ulos ja suojata hallan uhatessa.

  Syksyllä mukulat kaivetaan ylös ensimmäisten yöpakkasten jälkeen. Varret voi lyhentää noin kymmenen senttimetrin mittaisiksi. Mukulat puhdistetaan mullasta ja siirretään viileään kellariin tai varastoon, jossa lämpötila ei laske pakkasen puolelle.

  Gladiolusten mukulat muodostavat pieniä sivumukuloita, jotka voi istuttaa seuraavana kesänä ulos kasvamaan kokoa. Näistä pikkumukuloista kasvaa muutamassa vuodessa taas kauniita kukkivia taimia.

  Verkkokauppatilauksissa voit esittää toiveen lajikkeesta ostoskorin lisätietoja-kentässä. Mikäli kyseinen lajike on loppu, lähetetään toista lajiketta.

  Kuvissa lajikkeet järjestyksessä 'Nova Lux' (keltainen), 'Oscar' (punainen), 'White Prosperity' (valkoinen), 'Fidelio' (vaaleanpunainen) ja 'Victor Borge' (oranssinpunainen).

Tuotepakkaus:

paino: 0,10 kg