Gladiolus White Prosperity 10 kpl/pussi
Tuotekoodi: MG240550 EAN: 8710963240550

Gladiolus White Prosperity 10 kpl/pussi

Tuotekoodi: MG240550 EAN: 8710963240550

Tuotekuvaus

Gladiolus 'White Prosperity', pussissa 10 mukulaa.

Gladiolus 'White Prosperity' on upea suurikukkainen gladioluslajike. Kauniit puhtaanvalkoiset kukat puhkeavat loppukesällä. Lajike on suosittu leikkokukka.

 • Suku: Gladiolus
 • Lajike: 'White Prosperity'
 • Korkeus: noin 100-120 cm
 • Istutusaika: maaliskuu-toukokuu
 • Kukinta-aika: heinäkuu-syyskuu
 • Istutusväli: noin 10 cm
 • Sipulin/mukulan koko: 12/14

  Gladiolukset eli miekkaliljat ovat upeita ja näyttäviä kukkijoita. Lämpimillä ja tuulensuojaisilla paikoilla ne kukoistavat ja toimivat todellisina katseenvangitsijoina. Gladiolukset sopivat hyvin perenna- ja pensasryhmiin tai ruukkuistutuksiin terasseille ja parvekkeille.

  Gladiolusten mukulat voi istuttaa joko suoraan maahan tai esikasvattaa sisätiloissa aikaisin keväällä. Esikasvatus on suositeltavaa, jotta kasvi ehtii kukkia ajoissa. Mukulat istutetaan kupera silmupuoli ylöspäin, noin viiden-kymmenen sentin syvyyteen. Istutukset kastellaan ja siirretään valoisaan paikkaan. Korkeille lajikkeille kannattaa laitta tukikeppi jo istutuksen yhteydessä, jotta herkkä juuristo ei myöhemmin vahingoittuisi. Toukokuussa taimet voi siirtää ulos ja suojata hallan uhatessa.

  Syksyllä mukulat kaivetaan ylös ensimmäisten yöpakkasten jälkeen. Varret voi lyhentää noin kymmenen sentin mittaisiksi. Mukuloiden annetaan kuivahtaa, jonka jälkeen ne puhdistetaan mullasta ja siirretään viileään kellariin tai varastoon, jossa lämpötila ei laske pakkasen puolelle. Mukulat voi säilyttää esimerkiksi paperipusseissa kuivahkossa lannoittamattomassa turpeessa tai turve-sammalseoksessa.

  Gladiolusten mukulat muodostavat pieniä sivumukuloita, jotka voi istuttaa seuraavana kesänä ulos kasvamaan kokoa. Näistä pikkumukuloista kasvaa muutamassa vuodessa taas kauniita kukkivia taimia.

Tuotepakkaus:

mitat: 13,7 cm (l) x 19,8 cm (k) x 5,0 cm (p)

paino: 0,26 kg