Lilja Pink Flight 3 kpl/pussi
Tuotekoodi: MG212670 EAN: 8710963212670

Lilja Pink Flight 3 kpl/pussi

Tuotekoodi: MG212670 EAN: 8710963212670

Tuotekuvaus

Lilja 'Pink Flight', pussissa 3 sipulia.

Lilja 'Pink Flight' (Asiatic tiger) on kaunis roosanpunakukkainen lajike. Kukat ovat nuokkuvat ja niiden verholehdet kaartuvat kauniisti taaksepäin. Lajike kasvaa melko korkeaksi ja sen kukkavarret ovat hyvin vahvat ja tukevat.

 • Suku: Lilja
 • Lajike: 'Pink Flight'
 • Korkeus: noin 100-120 cm
 • Istutusaika: maaliskuu-toukokuu
 • Kukinta-aika: heinäkuu-elokuu
 • Istutusväli: noin 20 cm
 • Sipulin/mukulan koko: 16/18

  Liljojen sipulit voi istuttaa ulos suoraan maahan tai esikasvattaa sisällä, jolloin kukinta aikaistuu. Maahan sipulit tulee istuttaa keväällä tai alkukesällä, kun hallanvaara on ohi. Tällöin istutussyvyys on noin kaksi-kolme kertaa sipulin koko. Oikea istutussyvyys on tärkeää etenkin jos haluaa jättää sipulit talveksi maahan.

  Esikasvatettavat sipulit istutetaan maalis-huhtikuussa ruukkuihin. Sipuleita ei tarvitse istuttaa niin syvään kuin maahan istutettaessa. Riittää että sipulit peittyvät jonkin verran multaan. Istutuksen jälkeen ruukut voi siirtää valoisaan, mieluiten viileään paikkaan juurtumisen edistämiseksi. Esikasvatus onnistuu myös huoneenlämmössä. Taimet voi siirtää ulos kun on tarpeeksi lämmintä ja hallanvaara on ohi.

  Syksyllä liljojen sipulit nostetaan ylös ennen ensimmäisiä pakkasia, kun lehdet ja varret alkavat kellastua ja kasvi alkaa siirtyä lepotilaan. Tällöin sipulit voi myös tarvittaessa jakaa. Liljojen sipulit homehtuvat herkästi, joten niiden on syytä antaa kuivua muutama päivä pimeässä ennen talvisäilytykseen siirtämistä. Kuivahtaneet sipulit puhdistetaan ja tarkistetaan. Homeiset ja vahingoittuneet sipulit voi hävittää. Sipulit voi talvettaa esimerkiksi paperipussissa kuivahkossa lannoittamattomassa turpeessa tai turve-sammalseoksessa viileässä paikassa.

  Jotkut lajikkeet saattavat hyvinkin talvehtia suojaisilla kasvupaikoilla, läpäisevässä maassa, johon vesi ei jää seisomaan. Varminta on kuitenkin nostaa sipulit syksyllä ylös ja talvettaa viileässä.

  Liljat menestyvät lämpimillä ja aurinkoisilla paikoilla, läpäisevässä, hiekansekaisessa ja ravinteikkaassa maassa. Liljat viihtyvät hyvin yhdessä matalampien, juuristoa suojaavien kasvien kanssa.

Tuotepakkaus:

mitat: 13,7 cm (l) x 4,0 cm (k) x 20,0 cm (p)

paino: 0,17 kg