Lilja Rising Moon 3 kpl/pussi
Tuotekoodi: MG214162 EAN: 8710963214162

Lilja Rising Moon 3 kpl/pussi

Tuotekoodi: MG214162 EAN: 8710963214162

Tuotekuvaus

Lilja 'Rising Moon', pussissa 3 sipulia.

Lilja 'Rising Moon' on näyttävä ja korkeaksi kasvava puulilja. Lajikkeen suurten keltaisten kukkien terälehdissä on koristeelliset punaruskeat reunat. Liljan voimakas tuoksu ja upea kukkaloisto herättävät takuuvarmasti ohikulkijoiden huomion.

 • Suku: Lilja
 • Lajike: 'Rising Moon'
 • Korkeus: noin 80-250 cm
 • Istutusaika: maaliskuu-toukokuu
 • Kukinta-aika: heinäkuu-elokuu
 • Istutusväli: noin 20 cm
 • Sipulin/mukulan koko: 16/18

  Puuliljat ovat idänliljojen ja trumpettililjojen risteymiä (OT-hybrid). Näille risteymille ominaista ovat suuret sipulit ja kookkaat tuoksuvat kukat. Puuliljat kasvavat korkeiksi ja puumaisiksi. Kauniit ja huomiota herättävät puuliljat sopivat puutarhan parhaille paikoille, esimerkiksi perenna- ja kasviryhmiin tai suuriin ruukkuihin. Puuliljat saattavat talvehtia hyvillä paikoilla ulkona, mutta varminta on nostaa sipulit syksyllä ylös ja talvettaa ne sisällä viileässä paikassa.

  Liljojen sipulit voi istuttaa suoraan maahan tai esikasvattaa, jolloin kukinta aikaistuu. Maahan sipulit tulee istuttaa keväällä tai alkukesällä, kun hallanvaara on ohi. Tällöin istutussyvyys on noin kaksi-kolme kertaa sipulin koko. Oikea istutussyvyys on tärkeää etenkin jos haluaa jättää sipulit talveksi maahan.

  Esikasvatettavat sipulit istutetaan maalis-huhtikuussa ruukkuihin. Sipuleita ei tarvitse istuttaa niin syvään kuin maahan istutettaessa. Riittää että sipulit peittyvät jonkin verran multaan. Istutuksen jälkeen ruukut voi siirtää valoisaan, mieluiten viileään paikkaan juurtumisen edistämiseksi. Esikasvatus onnistuu myös huoneenlämmössä. Taimet voi siirtää ulos kun on tarpeeksi lämmintä ja hallanvaara on ohi.

  Syksyllä liljojen sipulit nostetaan ylös ennen ensimmäisiä pakkasia, kun lehdet ja varret alkavat kellastua ja kasvi alkaa siirtyä lepotilaan. Tällöin sipulit voi myös tarvittaessa jakaa. Liljojen sipulit homehtuvat herkästi, joten niiden on syytä antaa kuivua muutama päivä pimeässä ennen talvisäilytykseen siirtämistä. Kuivahtaneet sipulit puhdistetaan ja tarkistetaan. Homeiset ja vahingoittuneet sipulit voi hävittää. Sipulit voi talvettaa esimerkiksi paperipussissa kuivahkossa lannoittamattomassa turpeessa tai turve-sammalseoksessa viileässä paikassa.

  Liljat menestyvät lämpimillä ja aurinkoisilla paikoilla, läpäisevässä, hiekansekaisessa ja ravinteikkaassa maassa. Liljat viihtyvät hyvin yhdessä matalampien, juuristoa suojaavien kasvien kanssa.

Tuotepakkaus:

mitat: 13,7 cm (l) x 4,0 cm (k) x 20,0 cm (p)

paino: 0,20 kg