Lilja vaaleanpunainen 3 kpl/pussi
Tuotekoodi: MG214148 EAN: 8710963214148

Lilja vaaleanpunainen 3 kpl/pussi

Tuotekoodi: MG214148 EAN: 8710963214148

Tuotekuvaus

Lilja vaaleanpunainen, pussissa 3 sipulia.

Kaunis vaaleanpunakukkainen värililja. Kukat avautuvat aasianliljoille tyypilliseen tapaan ylöspäin. Melko matalakasvuisena lajike sopii hyvin ruukkuun.

 • Suku: Lilja
 • Lajike: vaaleanpunainen
 • Korkeus: noin 35-45 cm
 • Istutusaika: maaliskuu-toukokuu
 • Kukinta-aika: heinäkuu-elokuu
 • Istutusväli: noin 20 cm
 • Sipulin/mukulan koko: 16/18

  Aasianliljat eli värililjat ovat idänliljojen tapaan näyttäviä kukkijoita, mutta kukkivat hieman idänliljoja aiemmin. Näiden upeiden liljojen lajikkeiden värikirjo on valtava. Aasianliljoilta puuttuu idänliljoille ominainen voimakas tuoksu.

  Liljojen sipulit voi istuttaa suoraan maahan tai esikasvattaa, jolloin kukinta aikaistuu. Maahan sipulit tulee istuttaa keväällä tai alkukesällä, kun hallanvaara on ohi. Tällöin istutussyvyys on noin kaksi-kolme kertaa sipulin koko. Oikea istutussyvyys on tärkeää etenkin jos haluaa jättää sipulit talveksi maahan.

  Esikasvatettavat sipulit istutetaan maalis-huhtikuussa ruukkuihin. Sipuleita ei tarvitse istuttaa niin syvään kuin maahan istutettaessa. Riittää että sipulit peittyvät jonkin verran multaan. Istutuksen jälkeen ruukut voi siirtää valoisaan, mieluiten viileään paikkaan juurtumisen edistämiseksi. Esikasvatus onnistuu myös huoneenlämmössä. Taimet voi siirtää ulos kun on tarpeeksi lämmintä ja hallanvaara on ohi.

  Syksyllä liljojen sipulit nostetaan ylös ennen ensimmäisiä pakkasia kun lehdet ja varret alkavat kellastua ja kasvi alkaa siirtyä lepotilaan. Tällöin sipulit voi myös tarvittaessa jakaa. Liljojen sipulit homehtuvat herkästi, joten niiden on syytä antaa kuivua muutama päivä pimeässä ennen talvisäilytykseen siirtämistä. Kuivahtaneet sipulit puhdistetaan ja tarkistetaan. Homeiset ja vahingoittuneet sipulit voi hävittää. Sipulit voi talvettaa esimerkiksi paperipussissa kuivahkossa lannoittamattomassa turpeessa tai turve-sammalseoksessa viileässä paikassa.
  Jotkut lajikkeet saattavat hyvinkin talvehtia ulkona, suojaisilla kasvupaikoilla ja läpäisevässä maassa, johon vesi ei jää seisomaan. Varminta on kuitenkin nostaa sipulit syksyllä ylös ja talvettaa viileässä.

  Liljat menestyvät lämpimillä ja aurinkoisilla paikoilla, läpäisevässä, hiekansekaisessa ja ravinteikkaassa maassa. Liljat viihtyvät hyvin yhdessä matalampien, juuristoa suojaavien kasvien kanssa.

Tuotepakkaus:

mitat: 13,7 cm (l) x 4,0 cm (k) x 20,0 cm (p)

paino: 0,20 kg