Karjalanneito punainen, 3kpl/pussi
Tuotekoodi: MG290838 EAN: 8710963290838

Karjalanneito punainen, 3kpl/pussi

Tuotekoodi: MG290838 EAN: 8710963290838

Tuotekuvaus

Karjalanneito punainen, pussissa 3 mukulaa.

 • Suku: Begoniat
 • Korkeus: 30 cm
 • Istutusaika: helmikuu-huhtikuu
 • Kukinta-aika: kesäkuu-syyskuu
 • Istutusväli: 20 cm
 • Istutussyvyys: 2 cm
 • Sipulin/mukulan koko: 5/6

  Karjalanneito eli neitobegonia on Begonia Pendula -ryhmään kuuluva begonia, jolle ominaista on rento ja riippuva kasvutapa. Kauniit punaiset kukat ovat löyhästi kerrottuja. Erinomainen helppohoitoinen kesäkukka varjoisempien paikkojen amppeleihin ja terassilaatikoihin.

  Mukulabegoniat ovat kauniita ja kestäviä puolivarjon kesäkukkia, joiden mukulat voi siirtää talveksi viileään ja kasvattaa uudelleen seuraavana keväänä. Mukulat saattavat olla elinkelpoisia jopa kymmeniä vuosia ja niitä voi myös jakaa uusien taimien lisäämiseksi.

  Mukulabegoniat kannattaa aina esikasvattaa sisätiloissa, jotta ne kukkisivat ajoissa. Mukulat istutetaan läpäisevään, ravinteikkaaseen multaan noin kahden sentin syvyyteen. Begoniat ovat hyvin herkkiä kylmyydelle, joten taimet kannattaa siirtää ulos vasta sitten kun hallanvaaraa ei enää ole.

  Kasvukaudella kesäkuusta aina syyspakkasiin asti begonioita lannoitetaan säännöllisesti, esimerkiksi veteen sekoitettavalla kastelulannoitteella. Lannoitus takaa runsaan ja jatkuvan kukinnan. Kukkineet kukat voi poistaa jotta kasvusto pysyy ilmavana. Paras kasvupaikka begonioille on puolivarjossa, suojassa kovilta tuulilta ja sateilta.

  Myöhään syksyllä, kun pakkaset tuhoavat kasvustot, begonian mukulat nostetaan ylös ja puhdistetaan mullasta. Mukulat säilyvät parhaiten kuivahkossa turpeessa, viileässä paikassa, mieluiten noin 10-12 asteen lämpötilassa.
Tuotepakkaus:

mitat: 13,7 cm (l) x 4,0 cm (k) x 20,0 cm (p)

paino: 0,13 kg