Laadukas työvaate kestää ja huoltaminen pidentää entisestään käyttöikää

Fristads työhousut

Vastuullisuus ja ympäristökuormituksen pienentäminen ovat ajankohtaisia teemoja myös työvaatteissa. Fristads vähentää ympäristökuormitusta valmistamalla laadukkaita työvaatteita, jotka kestävät useita vuosia käytössä, myös haastavissa olosuhteissa.

Säilytä työvaatteita oikein

Fristads työtakki

Työvaatteet kannattaa säilyttää joko henkariin ripustettuna tai hyllyyn viikattuna. Vältä vaatekasoja! Anna vaatteiden kuivua käytön jälkeen ja säilytä ne puhtaassa ja siistissä paikassa.

Tämä on erityisen tärkeää PPE (Personal Protective Equipment) vaatteiden sekä märkien ja kosteiden vaatteiden suhteen. Myös UV-säteily voi vahingoittaa työvaatteita ja lyhentää niiden käyttöikää.

Älä siis altista vaatteita auringon tai muun UV-säteilyn lähteille säilytyksen aikana.

Pese työvaatteita

pesuohjeet

Likainen työvaate ei ole turvallinen.

Lika kovettuu ajan myötä, jolloin peseminenkin tulee vaikeammaksi. Lika myös kuluttaa vaatteen nopeammin.

Fristadsin työvaatteissa on panostettu pesuominaisuuksiin, jotta niitä voi tarvittaessa pestä korkeissakin lämpötiloissa ja usein. Jokaiselle materiaalille ja tuotteelle löytyy omat pesuohjeet, joita kannattaa noudattaa.

Pidennä käyttöikää

Oikean kokoinen työvaate istuu hyvin päälle ja sitä on mukava käyttää. Oikean pituinen lahje, istuva vyötärö ja polvisuojien osuminen oikealle kohdalle ovat tärkeitä huomioitavia asioita. Tällöin housuihin kohdistuva rasitus osuu oikeisiin, usein vahvistettuihin kohtiin, ja vaate kestää käytössä pidempään.

kestäviä työvaatteita

Tarkasta työvaatteet säännöllisin väliajoin mahdollisten vikojen ja rikkoutumisten varalta ja raportoi heti mahdolliset poikkeamat. Pienet reiät ja repeytymät kasvavat nopeasti isoiksi, ellei niitä korjata saman tien.

Vedenpitävät takit ja housut tulisi käsitellä muutaman kuukauden välein sekä pesun jälkeen, jotta vedenpitävät ominaisuudet ja hengittävyys eivät kärsi. Käytä joko vedenpitävyyden säilyttävää spraytä tai pesuainetta, joka säilyttää ominaisuudet.