Mistä tunnistat laadukkaan työvaatteen?

Laadukkaat työvaatteet on tehty kestämään useita ja taas useita käyttökertoja vaativissakin olosuhteissa. Lisäksi niiden tulee kestää hyvin pesemistä, jotta vaatteet säilyisivät puhtaina ja työskentely vaatteissa tuntuisi miellyttävältä joka päivä.

Kenties tärkein laadun tae on työvaatteen korkea pesulämpötila. Mitä korkeampi pesulämpötila, sitä paremmin vaatteen kangas, saumat sekä teippaukset kestävät niin pesua kuin myös käyttöä. Lisäksi vaatteissa oleva PRO-merkintä kertoo, että vaate on hyväksytty pesulakäyttöön teollisen pesustandardin ISO 15797 mukaisesti. PRO-merkityt vaatteet kestävät jopa 85 asteen pesua teollisessa pesussa. Fristadsin työvaatteista iso osa on saanut PRO-merkinnän, joka kertoo vaatteiden laadukkuudesta sekä pitkäikäisyydestä ja samalla myös kokonaistaloudellisuudesta.

 

Saumat takaavat laadun

Laatu on saumoissa. Voisi melkein sanoa mitä enemmän saumoja sitä laadukkaampi tuote. Asia ei aivan täysin ole näin, mutta esimerkiksi liikkuessa kankaaseen kohdistuu painetta ja varsinkin haaraväli on herkkä rikkoutumaan housuista. Kovaan käyttöön tarkoitettujen työhousujen tuplavahvistettu haarasauma tekee housuista kestävämmät ja pitkäikäisemmät. Lisäksi vahvistetut lahkeet, polvet ja taskujen suut kertovat housujen laadukkuudesta.

 
heijastinteippaus

Huomiovaatteissa erityistä huomiota kannattaa kiinnittää heijastinteippauksiin. Huomiovaatteet ovat sertifioituja suojavaatteita, joka tarkoittaa sitä, että vaate täyttää tietyn näkyvyysluokan vaatimat kriteerit ja on hyväksytty tietyn tyyppisiin työtehtäviin. Esimerkiksi junaraiteilla tai autotiellä työskentelevät henkilöt tarvitsevat näkyvämpää vaatetta kuin vaikkapa talon rakennustyömaalla työskentelevät henkilöt.

Jos heijastinteippaukset rikkoutuvat tai irtoavat, vaate ei välttämättä enää täytä sertifikaatin asettamia heijastavan pinta-alan määritelmiä. Laadukkaan huomiovaatteen tunnistaa siis myös saumoista. Kun heijastimet ommellaan vähintään kahdella ompeleella ja käytetään laadukkaita heijastavia materiaaleja, huomiovaatteen ikä pitenee huomattavasti.

Käytössä vaatteen nyppyyntyminen, värin haalistuminen tai mittojen muuttuminen kertovat kuinka laadukas vaate on. Raskaaseen työkäyttöön suunniteltujen vaatteiden tulee kestää hankausta, vetoa ja muuta kulutusta. Kuinka hyvin vaate on testattu ennen markkinoille tuloa, voi olla myös ratkaisevassa osassa ja vaatteen valmistajan ilmoittamiin testausmenetelmiin on myös hyvä kiinnittää huomiota.

Fristadsilla on oma laboratorio, jossa kaikki materiaalit saavat huonoimman mahdollisen kohtelun ennen tuotantoa. Laboratoriossa testataan vaatteen hankauksenkestävyyttä, repäisylujuutta, vetolujuutta, värinpysyvyyttä sekä mittojen muuttumista. Lisäksi Fristads tekee läheistä yhteistyötä käyttäjien kanssa, sillä käyttäjiltä saamme parhaan palautteen tuotekehitykseen. Fristadsin intohimona onkin tuotteiden jatkuva kehittäminen ja uusien innovaatioiden markkinoille tuominen.

Kun valitset itsellesi vaatetta työsi vaatimiin olosuhteisiin ja haluat kerralla ostaa hyvän ja laadukkaan tuotteen, vaatteen valinnassa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota vaatteessa käytettyyn kankaaseen, saumoihin, yksityiskohtiin ja pesulämpötiloihin. Asiantuntijamme auttavat mielellään oikean vaatteen valinnassa!