CLAAS TELEMATICS

CLAAS TELEMATICS
CLAAS TELEMATICS

CLAAS TELEMATICS

Telematiikka kulkee osana jokaista modernia maatalouskonetta. CLAAS TELEMATICS tarjoaa lintuperspektiivin kalustoosi, ja yhdellä hiirenklikkauksella pääsee tarkastelemaan kunkin palveluun kytketyn laitteen tietoja. Tietoja voi tarkastella reaaliaikaisesti mobiilisovelluksella tai milloin tahansa TELEMATICS-portaalista. Portaali ja mobiilisovellus ovat saatavilla myös suomeksi.

LISENSSIT
TELEMATICS mukautuu tarpeiden mukaan. Valittavissa on kolme eri lisenssitasoa: Basic, Advanced ja Professional.
Basic-lisenssi tarjoaa käyttöön koneen sijaintitiedot, työtilanteen, polttoaineen määrän, lohkohallinnan ja mobiilisovelluksen toiminnot. Advanced-lisenssi tarjoaa huomattavasti laajemmat tiedot koneen tunnusluvuista, hälytys- ja huoltoviesteistä sekä mobiilisovelluksen laajennetut toiminnot. Advanced sisältää myös satokartoituksen puimuriin ja ajosilppuriin. Lisäksi käyttöön saa vakio- muotoiset ja tarpeisiin muokkautuvat päiväraportit. Professional-lisenssi sisältää edellä mainittujen lisäksi laajat analyysityökalut. Käyttöaika-, polttoaine- ja teho- analyysien avulla pystyy optimoimaan laitteiston käytön mahdollisimman tehokkaaksi ja taloudelliseksi.

SATOKARTOITUS
Telematiikan avulla puimurin tai ajosilppurin satokartoitustiedot ovat vaivattomasti tarkasteltavissa. Lohkon sisäisten
satotietojen lisäksi voi tarkastella polttoaineen kulutusta ja moottorin kuormitusta. Puimurin satotiedoista näkyy määrän
lisäksi viljan kosteus. Ajosilppurista on mahdollista saada laajasti tietoa nurmen laadusta, kuten kuiva-aine-, raakaproteiini-, -rasva-, tuhka- sekä -kuitupitoisuuksista. Satokartat ovat helposti ladattavissa tietokoneelle jatkotoimenpiteitä varten tai tulostettavissa pdf-raportiksi.

AUTOMAATTINEN DOKUMENTOINTI
Automaattinen dokumentointi helpottaa oleellisesti käytännön toimintaa peltolohkojen välillä. Kun lohkojen rajat on asetettu TELEMATICS-järjestelmässä, se tunnistaa automaattisesti, millä lohkolla ko. kone on tällä hetkellä, ja luo jokaisesta tehtävästä lohkokohtaisen, lohkon rajoihin ja merkittyihin ajolinjoihin perustuvan dokumentoinnin. Tämä säästää paljon aikaa ja parantaa tietojen käsittelyn turvallisuutta.

MOBIILISOVELLUS KULKEE AINA MUKANASI!
Älypuhelinsovellus on saatavilla iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiin. Sovellus noudattaa samaa käyttöfilosofiaa kuin web-portaali ja auttaa "informointi, analysointi ja optimointi" -vaiheiden kautta johtamaan koko konekantaa. Integroitu paikannusjärjestelmä näyttää lisäksi lyhyimmän tien eri koneiden sijaintipaikoille. Koneen tietojen lisäksi sovelluksen käyttäjä voi tarkastella "automaattisen dokumentaation" yhteenvetoja ja tilaa. Tämä on yksinkertainen tapa seurata työn edistymistä.