Tilaus kannattaa tehdä nyt ennen arvonlisäveron nousua 1.9.2024!

Nyt on aika tehdä tilauksesi, sillä 1.9.2024 alkaen yleinen arvonlisäverokanta nousee 25,5 prosenttiin. Tämä tarkoittaa, että kaikkien 1.9. jälkeen toimitettavien tilausten osalta sovelletaan uutta verokantaa, vaikka tilaus olisi tehty aiemmin. Tästä syystä kannattaa toimia nopeasti ja hyödyntää nykyinen 24 prosentin arvonlisäverokanta.

Miten arvonlisäverokanta määräytyy?

Verohallinto on ohjeistanut, että arvonlisäverokanta määräytyy tilauksen toimitusajankohdan mukaan, ei tilauspäivän perusteella. Tämä tarkoittaa, että jos tilauksesi toimitetaan 1.9.2024 tai sen jälkeen, siihen sovelletaan uutta 25,5 prosentin verokantaa. Jos tavara tai palvelu toimitetaan ennen 1.9., sovelletaan nykyistä 24 prosentin verokantaa.

Ennakkomaksut ja osamaksu

Kaksi nuolta ja puupalikat, jotka muodostavat luvut 24 ja 25,5 %

Mikäli maksat ennakkomaksun ennen 1.9., siihen sovelletaan nykyistä 24 % verokantaa. Loput maksusta, joka suoritetaan 1.9. jälkeen, verotetaan uudella 25,5 %
kannalla.

Osamaksulla ostettaessa arvonlisävero määräytyy toimitusajankohdan mukaan. Jos esimerkiksi ostat ruohonleikkurin osamaksulla nyt ja se toimitetaan syyskuussa, sovelletaan uutta verokantaa, mutta jos se toimitetaan viimeistään elokuun aikana, sovelletaaan nykyistä verokantaa.

Esimerkki

  • Jos tilaat tuotteen nyt ja se toimitetaan ennen 1.9., arvonlisävero on 24 %
  • Jos tilaat tuotteen nyt, mutta se toimitetaan vasta 1.9. jälkeen, sovelletaan uutta 25,5 % arvonlisäveroa

Toimi nyt ja säästä!

Jos harkitset suurempia hankintoja tai palveluita, nyt on erinomainen aika tehdä tilaus. Näin säästät arvonlisäverossa ja vältät hinnankorotukset, jotka astuvat voimaan syyskuussa.
Tee tilauksesi nyt ja hyödynnä nykyinen alv-kanta ennen korotusta!


Lähteet