Tulipalo Hankkijan Seinäjoen rehutehtaalla

Päivitys 11.1.2024
Keskiviikon aikana Seinäjoella on laitettu valmistuslinjat kuntoon, siivottu ja desinfioitu paikat. Koneet käynnistyivät keskiviikko iltapäivänä ja myöhemmin illalla rehuvalmistus alkoi. Rehulastaukset alkavat torstaina. Seuraavat vuorokaudet tehdas toimii vajaalla teholla, mutta tavoite on edelleen päästä täyteen vauhtiin viikonloppuun mennessä.

Sekä Seinäjoella että Kotkassa tehtaiden siilot ovat käytännössä tyhjät ja valmistettavat rehut menevät suoraan lastaukseen. Tilanne normalisoituu vasta ensi viikon aikana, joten vielä toimimme poikkeusjärjestelyillä jonkin aikaa.


Päivitys 8.1.2024

Seinäjoen rehutehtaan henkilökunta tehnyt hyvää työtä vaikeissa olosuhteissa. Tehtaan tuotanto on vielä pysähdyksissä, mutta lastausasemat toimivat. Tavoitteena on käynnistää tuotanto tämän viikon keskiviikkona, täydellä teholla tehdas pääsee käyntiin aikaisintaan viikonloppuna. Tällä viikolla tehdas toimii poikkeusolosuhteissa ja rehutoimituksia joudutaan järjestelemään niiden mukaisesti. Hankkijalta otetaan yhteyttä asiakkaisiin, joilla oli sovittu tälle viikolle rehutoimitus.

Tulipalon syy on todennäköisesti selvinnyt ja on raaka-ainemyllyssä tapahtunut pölyräjähdys.


Alkuperäinen uutinen 7.1.2024

Hankkijan Seinäjoen rehutehtaalla oli viime yönä tulipalo. Yksi raaka-ainemylly oli syttynyt palamaan. Syttymissyytä selvitetään. Palokunta sai tilanteen hallintaan, mutta mylly vaurioitui ja sammutuksessa käytetty vesi on aiheuttanut vahinkoja. Henkilövahinkoja ei tullut. Tuotanto on nyt seis ja selvitykset valmistuksen jatkamisesta ovat käynnissä. Palolla tulee olemaan merkittävä vaikutus ainakin seuraavien päivien valmistukseen.

Olemme yhteydessä asiakkaisiin, joille oli sovittuna rehutoimitus Seinäjoen tehtaalta lähipäivien aikana. Tiedotamme asiasta lisää selvitysten valmistuttua.