Uusi lannoitekausi on alkanut – lannoitteiden hinnat laskivat

Yara lannoitekausi

Yara avaa lannoitevuoden uusin hinnoin. Lannoitteiden hinnat putoavat keskimäärin 12 prosenttia viime vuoden avaushintoihin verrattuna. Lannoitevuoden alkaessa avaushinnat ovat tuotteesta riippuen 9–15 prosenttia alhaisemmat kuin vuosi sitten. Myös kesäkuun alun hintoihin laskua on 5–6 prosenttia. Uudet hinnat astuvat voimaan tänään 24.6. ja tuotteiden toimitukset alkavat heinäkuussa.

Tuotekohtainen hiilijalanjälki selvillä

Yara julkaisee ensimmäisenä lannoitealan toimijana Suomessa tuotekohtaiset hiilijalanjäljet, jotka löytyvät lannoitevalikoimasta. Laskennassa on käytetty standardimenetelmää, jonka Fertilizers Europe on kehittänyt ja ulkopuolinen taho vahvistanut. Nyt julkaistut luvut ovat askel lähempänä koko ruokaketjun luotettavan hiilijalanjäljen selvittämistä.

Yaran tavoite on tulla maailmanlaajuisesti hiilineutraaliksi vuoteen 2050 mennessä. Välitavoitteeksi on asetettu 10 prosentin kasvihuonekaasupäästöjen vähennys vuoteen 2025 mennessä. Yara on vähentänyt Suomen tehtaillaan niitä jo 90 prosenttia reilun kymmenen vuoden takaisiin päästöihin verrattuna.

Atfarm-satelliittipalvelu on muuttanut lannoitusta pysyvästi

Yara Atfarm

Yara toi Suomen markkinoille kuluneena keväänä Atfarm-satelliittipalvelun, joka on typen täsmälannoitustyökalu. Sen avulla viljelijä voi optimoida lisätypen levitysmääriä lohkon tarpeiden mukaan satelliittiteknologian avulla. Ratkaisun avulla jokainen viljelijä voi tehostaa oman tilansa typpilannoitusta ilman merkittäviä investointeja koneisiin tai laitteisiin.

Lannoitevuoden vaihteessa jokainen yli 40 tonnia YaraMila- tai YaraBela-tuotteita tilannut saa Atfarmin vuodeksi käyttöönsä. Kaikki 31.8. mennessä tilauksensa tehneet ovat kampanjan piirissä.

 
Peltolannoitteet
Typpilannoitteet