Kerää koko sarja – Koiramäki + Kivennäiset

Huippuunsa viritetyillä lehmillä aineenvaihduntahäiriöiden, kuten magnesiumin ja fosforin imeytymisongelmien, riski yleistyy. Satovuoden 2019 säilörehuissa on esiintynyt paikoitellen korkeita kaliumpitoisuuksia. Säilörehun korkea kaliumpitoisuus heikentää magnesiumin imeytymistä elimistössä.

Normaalia korkeampi magnesiumlisä on aina tarpeen korkeatuottoisissa karjoissa ja laidunkauden aikana, mutta myös erityisesti silloin kun säilörehun kaliumpitoisuus on yli 30 g/kg ka. Magnesium on tärkeä osa kalsiumaineenvaihdunnassa sekä lihasten toiminnassa. Magnesiumin puutos saattaa usein esiintyä mm. piilevän kalsiumvajeen taustasyynä. Magnesiumin puute myös heikentää vetimen sulkijalihaksen toimintaa, jolloin riski sairastua utaretulehdukseen kasvaa voimakkaasti.

Fosforin puutos puolestaan on herättänyt jo pitkään keskustelua. Apilapitoisia säilörehuja käytettäessä fosforin lisäys on lähes aina välttämätöntä. Pahaan puutostilaan viittaavia fosforihalvauksia on esiintynyt jo usealla tilalla, mutta pienempikin vaje heikentää huomaamattomammin tiinehtymistuloksia. Säilörehun fosforipitoisuus kannattaakin aina analysoida säilörehun analysoinnin yhteydessä. Lisäystarpeeseen vaikuttaa niin säilörehun fosforipitoisuus kuin myös rypsin käyttö ruokinnassa. Mitä vähemmän fosforipitoista rypsiä on ruokinnassa, sen suurempi fosforin lisäystarve on.

Lisääntyneen kysynnän johdosta Plus-kivennäissarjaa on täydennetty Mg+ ja Fosfori+ -tuotteilla, jotka vastaavat haasteisiin magnesiumin ja fosforin riittävyydestä lypsylehmien ruokinnassa. Uudet tuotteet ovat rakeinen Lypsy-Namino Mg+, jauheinen Lypsykivennäinen Mg+ ja Lypsykivennäinen Fosfori+.

Kampanjaetuna Koiramäki-keräilyharvinaisuus

Hankkija Koiramäki-mukit

Tilatessasi vähintään 1200 kg Hankkijan kivennäisiä saat kampanjaetuna kaksi kappaletta Mauri Kunnaksen Hankkijalle kuvittamaa Koiramäki-mukeja, joiden kuvituksessa teemana on elonkorjuu.

Hankkija-mukit toimitetaan postitse kotiin toukokuun aikana.

Tee tilaus 30.4.2020 mennessä.