Sisältö ratkaisee kivennäiskaupan!

Nautojen kivennäiset -kampanja

Kivennäisruokinnan osalta pikavoittoja ei ole syytä tavoitella. Kivennäisten positiiviset vaikutukset hedelmällisyyteen, sorkkaterveyteen ja kestävyyteen ovat nähtävissä vasta ajan kanssa, poikkeuksena akuutit halvaustilat. "Kivennäisrehuja valittaessa, käytä hetki aikaa tutustuaksesi kunnolla kivennäiseen", kehottaa erikoisrehujen kehityspäällikkö Vappu Tauriainen.

Esimerkkinä hän nostaa korkeatuottoisille karjoille sekä laidunkaudelle Plus-kivennäissarjasta suositeltavan Lypsykivennäinen Mg+ tuotteen. "Kun tutkitaan tarkemmin tuotteen sisältöä, huomataan, että Lypsykivennäinen Mg+ sisältää kahta eri magnesiumin lähdettä: magnesiumoksidia ja magnesiumfosfaattia", Tauriainen kertoo. Miksi näin? Magnesiumoksidi on hyvä magnesiumin lähde naudoille ja sillä on myös pötsin pH:ta puskuroiva vaikutus. Suurina määrinä magnesiumoksidi alkaa kuitenkin hapettamaan, eli tuhoamaan kivennäisen E-vitamiinia. "Hankkijan kivennäisissä osa magnesiumista tulee magnesiumfosfaatista, jolloin varmistetaan tärkeiden vitamiinien säilyvyys kivennäisessä koko varastoinnin ajan".

Kivennäinen on hyvä ottaa myös muutoin monipuoliseen tarkasteluun. Esimerkiksi orgaaniset hivenaineet imeytyvät aminohappojen tavoin, jolloin niiden imeytyminen on varmempaa kaikissa olosuhteissa. Kivennäisen etikettiä tarkasteltaessa orgaaniset hivenaineet tunnistaa ravintoaineluettelosta. Esimerkiksi sinkin glysiinikelaatti tarkoittaa orgaanista sinkkiä.

Nyt on hyvä hetki päivittää omat kivennäiset ajan tasalle

 
Seinäkello valmistetaan Suomessa kotimaisesta koivuvanerista. Tilauksen yhteydessä voit valita kellotaulun joko lihanaudan tai lypsylehmän kuvalla.

Tilaa vähintään 1200 kg Hankkijan kivennäisiä 30.4.2021 mennessä, saat nauta-aiheisen seinäkellon. Seinäkello valmistetaan Suomessa kotimaisesta koivuvanerista. Tilauksen yhteydessä voit valita kellotaulun joko lihanaudan tai lypsylehmän kuvalla.

Kampanja koskee kaikkia Hankkijan Namino-, Hertta- ja jauhekivennäisiä, myös Sopivakivennäisiä®. Kampanja kylkijäisenä oleva seinäkello toimitetaan touko-kesäkuun aikana.

Kampanja-aika 1.3.-30.4.2021.