Tuomelan tilan kolmas 100-tonnari York

16.03.2018

100-tonnari Yorkki

Ilman hyvää ja huolellista hoitoa, sekä panostusta eläinainekseen, ei näin hienoja tuloksia synny! Tuomelan tilan kolmas 100-tonnari Yorkki (Tuomelan York) on tilan ahkera asukki. Yorkki yllätti Tuomelan tilan Päivi, Ossi ja Veikko Kelkan iloisesti rikkomalla 100 000 maitokilon elinikäistuotoksen helmikuun 16. päivä.

Yorkin suvusta löytyy kovia nimiä, isä Mascol, emänisä Tidy-Brook J Steven ja emänemäniso Heldostar. Yorkki on poikinut seitsemän kertaa ja tehnyt kolme lehmävasikkaa. Kolmantena tuotosvuotenaan se ylsi 17 000 kilon vuosituotokseen ja korkein kirjattu koelypsytulos oli 75,9 kg.

Tasaisen puurtajan tuotosvuosien keskiarvotulokset ovat 11 939 kg maitoa/vuosi, maidon rasvapitoisuus 3,92 % ja valkuaispitoisuus 3,66 %. Korkea valkuaisprosentti ja hedelmällisyys ovat olleet tämän lehmän parhaita ominaisuuksia. Poikimiset Yorkilla ovat sujuneet aina hyvin.

Hellyydenkipeä Yorkki on ollut pikkuvasikasta asti hyvin ihmisrakas. Nuorempana se pyrki aina kainaloon ja tuli tuuppimaan. Iän karttuessa hellyys on muuttunut hoitajia kohtaan hieman liian raisuksi.

Yorkki on elinvoimaisuutensa ja omaperäisyytensä vuoksi Tuomelan tilan karjassa kaikkien aikojen lehmä. Yorkki ja sen ystävälehmät ruokintaan hyvällä säilörehulla ja räätälöidyllä Sopiva® -täydennysrehulla.

 
100-tonnari Yorkki