EKM-Krossi irto

Tuotekoodi: 2812

Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.

EKM-Krossi on suunniteltu maidon pitoisuuksien vahvistamiseen, tuotoksesta tinkimättä. Maidon hyvät pitoisuudet tarvitsevat runsaasti energiaa ja aminohappoja, joten korkea EKM-tuotos edellyttää runsasta syöntiä ja laadukkaita rehuja. EKM-Krossin avulla ruokintaan saadaan riittävästi energiaa ja valkuaista vahvoihin pitoisuuksiin ja korkeaan tuotokseen.

TuoteEKM-Krossi irto
Olomuotorae
KäyttökohdeTäydennysrehu pitoisuuksien tavoitteluun
Sisältäämaissi, propyleeniglykoli, biotiini, sooda
KonseptitPitoisuusrehut, Orgaaniset hivenet, Hidas tärkkelys
Muuntokelpoinen energia, MJ/kg ka13,1
Raakavalkuainen, % ka20,5
EKM-Krossi on maidon pitoisuuksia vahvistava täydennysrehu. Voidaan käyttää houkutusväkirehuna tai ainoana väkirehuna säilörehun ohella. Sopii myös myöhään korjatulle säilörehulle. Täydennetään tarvittaessa kivennäisrehulla loppulypsykaudella. Oheisessa taulukossa esimerkki erillisruokinnan käyttösuosituksista

kg/pvkg/pvkg/pvkg/pv
Maitotuotos 20 30 40 50
EKM-Krossi 6 10 13-14 16-17
Säilörehua vapaasti

Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.

  • Nostaa maidon pitoisuuksia
  • Runsaasti laadukasta rypsin ohitusvalkuaista
  • Kotoisia viljoja täydennettynä pötsiystävällisellä maissilla
  • Reilu annos kovaa, kaikkein tehokkaimmin maitorasvaksi siirtyvää rasvaa
  • Suojaravintoaineita hedelmällisyyden tueksi
 

Tehokas valkuaisen hyväksikäyttö

Maidon valkuaispitoisuuteen ja korkeaan tuotokseen tarvitaan riittävää aminohappojen eli OIV-valkuaisen saantia sekä riittävää verensokeritasoa laktoosin valmistusta varten. Maidontuotantoon tarvittava OIV koostuu pötsin tuottamasta mikrobivalkuaisesta ja rehuaineiden ohitusvalkuaisesta. EKM-Krossi sisältää runsaasti laadukasta rypsin ohitusvalkuaista. Pötsin mikrobiproteiinituotanto vahvistuu riittävällä ja tasapainoisella väkirehuruokinnalla. Tehokas mikrobivalkuaisen ja verensokerin tuotanto EKM-Krossilla perustuu kotimaisiin viljoihin, joita täydennetään energiavahvalla, pötsiystävällistä tärkkelystä sisältävällä maissilla sekä propionihappoa muodostavilla rehuaineilla kuten leike ja propyleeniglykoli. Hyvä ja tasainen verensokeritaso on myös edellytys runsaalle syönnille ja hyvälle hedelmällisyydelle.

Korkeat pitoisuudet litratuotoksesta tinkimättä

EKM-Krossi sisältää rasvoja maitorasvan lähtöaineeksi. Noin puolet maitorasvasta muodostetaan täydennysrehun rasvoista. Eri pituiset rehujen rasvahapot toimivat elimistössä eri tavoin. EKM-Krossissa on reilu annos kovaa, kaikkein tehokkaimmin maitorasvaksi siirtyvää rasvaa. Sen lisäksi siinä on sopivassa suhteessa pehmeää kasviöljyä, joka turvaa terveyttä ja hyvää hedelmällisyyttä.

Maitorasvan tuottamisen kannalta on tärkeää myös se, että EKM-Krossi on pötsiystävällinen, sillä merkittävä maitorasvan lähde on rehujen sulava kuitu ja siitä syntyvät pötsin käymistuotteet. Niistä rakennetaan utareessa noin puolet maidon rasvasta. Näin ollen säilörehun korkea NDF-pitoisuus, hyvä sulavuus ja hyvä käymislaatu tehostavat maitorasvan tuotantoa. Kuidun sulatus on tehokkainta silloin, kun pötsin pH on korkea ja tasainen. EKM-Krossi on suunniteltu tasapainottamaan pötsiä ja tukemaan mahdollisimman tehokasta kuidun sulatusta. Sen vuoksi sen avulla voidaan vahvistaa korkean maitorasvan tuotantoa myös siltä osin, joka rakennetaan utareessa.

Hedelmällisyys turvattu

Myös kivennäisten, hivenaineiden ja vitamiinien riittävä saanti on välttämätöntä terveyden ja hyvän syönnin turvaamiseksi. Erityisen tärkeitä ne ovat korkeatuottoisille lehmille. EKM-Krossissa on lisätty reilusti näitä suojaravintoaineita. EKM-Krossissa on myös orgaanista seleeniä, kuparia, sinkkiä ja mangaania, jotka varmistavat terveydelle tärkeiden hivenaineiden hyvää imeytymistä kaikissa olosuhteissa.