Katso video! - Erikoisrehut laiduntaville naudoille

Laidunkauden ruokintaan on viimeistään nyt hyvä kiinnittää huomioita. Erityisesti laidunhalvaus on alkukesän laidunnuksen riski. Laidunhalvaus johtuu magnesiumin imeytymishäiriöstä, joka aiheutuu mm. laidunruohon korkean kaliumin, korkean valkuaispitoisuuden ja/tai matalan kuitupitoisuuden.

Laitumella on myös syytä kiinnittää erityistä huomiota kivennäisruokintaan. Nuolusangot ovat helppo tapa turvata kivennäisten saanti myös laitumella. Hankkijan nuolusangot Nuolusanko Lypsy, Nuolusanko Umpi, Nuolusanko Emo ja Nuolusanko Vasikka ovat koostumukseltaan täyttä tavaraa. "Näitä naudat syövät tarpeeseensa, eivätkä nuole tikkarina", kuvaa erikoisrehujen tuotekehityksestä vastaava Vappu Tauriainen. Nuolusanko kannattaa sijoittaa laitumella sateelta suojaan. Autonrenkaan sisään sujautettuna nuolusanko pysyy näppärästi paikallaan.

Vilorock Vita on myös hyvä suolalisä kuumille kesäpäiville. Riittävä suolansaanti ylläpitää juontia ja sitä kautta korkeaa tuotosta. Vilorock Vita -nuolukivi sisältää terveyden tueksi myös hivenaineita sekä E-vitamiiniä.

Lehmän Magnesiumpastaa kannattaa pitää aina varastossa laidunhalvauksien varalle. Lehmän Magnesiumpasta sopii tehokkaana tuotteena laidunhalvausten ennaltaehkäisyyn, tukihoitoon ja ensiapuun.