Farmarin Perunarehu

Tuotekoodi: 8019

Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.

Farmarin Perunarehu on kotimaisen perunatärkkelysteollisuuden sivutuote, joka toimitetaan tuoreena suoraan tiloille. Prosessoinnissa peruna murskataan ja tärkkelysjyväset erotetaan, jolloin jäljelle jäävät perunan kuituosat. Rehumassassa tapahtuu maitohappokäymistä, joka takaa hyvän maittavuuden ja säilyvyyden. Farmarin Perunarehu on kustannustehokas energia- ja kuitukomponentti seosruokintaan lypsylehmille, lihanaudoille ja emolehmille. Maittava perunarehu houkuttelee nautoja syömään. Tuote sopii käytettäväksi myös kateaineena esimerkiksi tuoreleikkeelle ja murskeviljalle.

Käsittely: Farmarin Perunarehu säilyy ilman säilöntäaineita luontaisen maitohappokäymisen ansiosta ja se on heti toimituksen jälkeen valmis käytettäväksi ruokinnassa. Perunarehun pinta on siilon täytön yhteydessä hyvä tiivistää tasaiseksi esim. etukuormaajan kauhan avulla. Säilyvyyden kannalta siiloa ei tarvitse peittää eikä painottaa, mutta muista suojata rehu esim. kevytpeitteellä lintujen ulosteiden varalta.

Jos käytöt osan perunarehusta kateaineeksi, varaa sille erillinen kippauspaikka, josta voit levittää sen katteeksi. Kateaineena käytettävän perunaleikkeen kerrospaksuus on hyvä olla 0,25-0,5 m. Katekäytössä tuotteen pinta tummuu, mutta itse tuote ei pilaannu. Tummumisen voit estää levittämällä perunarehun päälle olkikatteen.

EDULLISTA RUOKINTAA

 • Korvaa ruokinnassa muita energianlähteitä ja on hinnaltaan kilpailukykyinen mm. kotoisen viljan kanssa
 • Tasaa karkearehujen vaihtelua ja lisää ruokinnan kuitupitoisuutta
 • LISÄÄ MAITTAVUUTTA

 • Maittava perunarehu houkuttelee nautoja syömään
 • Sitoo kosteutensa vuoksi kuivia komponentteja seoksissa ja estää seoksen lajittumista
 • MONIPUOLINEN JA HELPPOKÄYTTÖINEN KOMPONENTTI

 • Farmarin Perunarehu säilyy ilman säilöntäainetta luontaisen maitohappokäymisen ansiosta
 • Säilyvyyden kannalta perunarehua ei tarvitse peittää, mutta kevytpeite on suositeltavaa rehun hygieenisen laadun säilyttämiseksi
 • Voidaan käyttää myös esim. tuoreleikkeen katteena
 • Farmarin Perunarehu toimitetaan Kokemäen ja Lapuan perunatärkkelystehtailta elo-marraskuun välisenä aikana. Tuote myydään ennakkoon huhti-kesäkuussa ja sitä on saatavilla vain rajoitetusti.

  TuoteFarmarin Perunarehu
  KäyttökohdeLypsylehmien ja lihanautojen seosruokintaan lisäämään monipuolisuutta ja maittavuutta
  Muuntokelpoinen energia, MJ/kg ka11,8
  Raakavalkuainen % ka12,5
  Kuiva-aine %16,0

  Farmarin Perunarehua käytetään seoskomponenttina 15-20 % seoksen kuiva-aineesta. Perunarehu estää kosteutensa ansiosta seoksen kuivien komponenttien lajittumista. Oheisessa taulukossa esimerkki käyttösuosituksesta:

  kg/pv
  Lypsylehmät 15-20
  Lihanaudat 15-30
  Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.