Suomen Rehun valomainos vaihtui Hankkijaksi Turussa

Rehutehtaan katolla ollut Suomen Rehun valomainos vaihtui maanantaina 2.7.2018 Rydönnotkossa Turussa. Nyt Hankkijan vihreä valokyltti hohtaa Tampereen tiellä kulkijoille. Kyltin vaihdos on myös osoitus siitä, että Turun tehtaaseen panostetaan vahvasti. Tämän vuoden alussa vastaava kyltin vaihdos tehtiin jo Hankkijan Seinäjoen rehutehtaalla.
 
Hankkijan rehutehdas, Turku
Hankkijan rehutehdas, Turku
 
Hankkijan rehutehdas, Turku

Turun Rehutehdas rakennettiin vuonna 1973 korvaamaan silloinen Raunistulan rehutehdas. Tehdas valmisti aluksi lähes pelkästään säkkirehuja kapasiteetin ollessa noin 100 000 tonnia. Nykyisin tehtaan kapasiteetti on yli kaksinkertainen ja säkitysmäärä on pudonnut alle prosenttiin koko määrästä. Turun tehdas valmistaa rehuja yksimahaisille eläimille eli sialle ja siipikarjalle. Tehtaan läheisyydessä onkin sika- ja siipikarjatiloja runsaasti. Asiakkaille on tärkeää, että rehu tulee läheltä, koska suuri osa rehukuorman kustannuksesta koostuu kuljetuksesta.

Vuosien saatossa tehtaaseen on rakennettu lisää linjoja, siiloja ja erilaisia tuotantoa monipuolistavia vaihtoehtoja, joiden ansiosta tehtaalla pystytään käyttämään hyvin monipuolisesti erilaisia raaka-aineita. Tehtaaseen on tehty viime vuosina mittavia panostuksia, joista merkittävin on uusi viljalaitos. Sen myötä kotimaisten valkuaiskasvien, kuten härkäpavun ja herneen käyttö on kasvanut. Tänä kesänä on alkanut uuden lämpölaitoksen rakentamishanke. Näillä ja muilla investoinneilla Turun tehtaan kilpailukykyä kehitetään niin, että se jatkossakin vastaa asiakkaiden tarpeisiin.