Yöttömän yön klapiaaset

Yöttömän yön klapiaaset
Yöttömän yön klapiaaset tulee taas!

Viime vuonna Palax järjesti ensimmäisen kerran Yöttömän Yön Klapiaaset yhdessä Sampo Kaulasen sekä Hankkijan ja Espegardin kanssa.

Tänä vuonna urakka toteutetaan uudelleen samalla kokoonpanolla ja seuraavanlaisella Palax-linjalla: Palax Midi – vankkarakenteinen tukkipöytä, X-aim:illa varustettu Palax C750.2 Pro+ TR SM – nopein pyöröteräkoneemme ja Palax Cleaner – tehokas polttopuunpuhdistin. Tämän lisäksi käytämme ketjusahakonetta D360, sekä Palax rankatelinettä 2.0 ja polttopuiden pakkaamiseen Palax Packereita. Valmiit polttopuut pakataan Espegard:in suursäkkeihin sekä pikkusäkkeihin.

Sampo Kaulanen työntouhussa.
Sampo Kaulanen työntouhussa.

Viime vuonna aikaa kului 14 tuntia 47 minuuttia, ja valmista polttopuuta saatiin 115 heittomottia. Nyt haastamme itsemme toteuttamaan urakan edellistä vuotta nopeammin. Haastetta lisää se, että kaikki polttopuut säkitetään yön aikana. Arvio on, että lopullinen määrä on noin 2000 säkkiä.

Tänä vuonna Palax panostaa entistä enemmän Klapiaisiin, ja mukanamme on myös erityisasiantuntija Klapikeisari Jyrki Jokinen, joka toimii kommentaattorina koko yön kestävän livelähetyksen ajan. Jyrki myös jakaa omia kokemuksiaan ja antaa vinkkejä asiantuntijan näkökulmasta.

Yöttömän Yön Klapiaaset toteutetaan Äkäslompolossa 11.-12.6.2024 välisenä yönä.