Rocket puhdas herne 500 kg
Tuotekoodi: ROCKET1NM

Rocket puhdas herne 500 kg

Tuotekoodi: ROCKET1NM

Tuotekuvaus

Rocket on erittäin satoisa keltasiemeninen hernelajike, joka soveltuu rehukäyttöön. Valkuaispitoisuus on satoisalle lajikkeelle tyypillisesti melko alhainen, mutta sadon suuri määrä kuitenkin kompensoi Rocketin valkuaisen tuottokykyä. Rocketin siemen on melko pieni, jolloin siementen rikkoutumisriski on vähäinen ja sadon kuivuminenkin on nopeaa.
Tuotepakkaus:

paino: 1000,00 kg

Etelä-Suomen oloihin soveltuva Rocket on satoisa keltasiemeninen hernelajike, joka soveltuu hyvin rehukäyttöön. Rocketin on jalostanut tanskalainen Toft Plant Breeding ApS. Lajikeoikeudet Suomessa omistaa Boreal Kasvinjalostus Oy.

Avainominaisuudet:
• Erittäin satoisa keltasiemeninen hernelajike
• Soveltuu hyvin rehukäyttöön ja Etelä-Suomen alueelle
• Melko aikainen lajike

Sato:
Rocket on erittäin satoisa lajike. Se on ollut virallisissa lajikekokeissa selvästi satoisampi kuin Suomessa viljelyssä olevat vihreäsiemeniset ruokahernelajikkeet.

Sadon laatu:
Rocketin siemen on melko pieni, jolloin siementen rikkoutumisriski on vähäinen ja sadon kuivuminenkin on nopeaa.

Valkuaispitoisuus on satoisalle lajikkeelle tyypillisesti melko alhainen, mutta sadon suuri määrä kuitenkin kompensoi Rocketin valkuaisentuottokykyä. Rocketin valkuaissato onkin huomattavasti suurempi kuin nykyisillä ruokahernelajikkeilla.

Käyttötarkoitus:
• rehut

Viljelysuositus:
Suositellaan viljeltäväksi vyöhykkeille I – II.

Kasvuaika:
Rocket on melko aikainen lajike. Sen kasvuaika on samaa luokkaa Karitan ja Huldan kanssa.

Varsi:
Rocket on suhteellisen lujavartinen lajike. Sen varsi on melko pitkä, minkä ansiosta varren alimmatkin palot ovat hyvin irti maasta, jolloin sadon puinti helpottuu.