Alvari BOR ohra kemiallisesti peitattu 800 kg
Tuotekoodi: ALVARI1PS

Alvari BOR ohra kemiallisesti peitattu 800 kg

Tuotekoodi: ALVARI1PS

Tuotekuvaus

Erittäin laadukas ja satoisa monitahoinen uutuus koko ohranviljelyalueelle.
Tuotepakkaus:

paino: 1000,00 kg

Alvari on satoisa monitahoinen ohra, jonka jyvän laatu on erinomainen. Se on kiinnostava vaihtoehto niin rehu- kuin tärkkelysohratuotantoonkin. Alvarin hyviin ominaisuuksiin kuuluvat suuren ja laadukkaan jyvän lisäksi myös luja korsi ja erinomainen taudinkestävyys.

Avainominaisuudet:
• Satoisa monitahoinen ohra
• Suuri ja laadukas jyvä, sekä rehu- että tärkkelystuotantoon oivallinen lajike
• Luja korsi sekä erinomainen taudinkestävyys

Sato:
Alvari on yksi markkinoiden satoisimmista monitahoisista ohrista, vaikka on 2-3 päivää aikaisempi kuin kilpailijansa. Sen sato on kilpailukykyinen myös useimpiin kaksitahoisiin lajikkeisiin verrattuna. Alvari on menestynyt virallisissa lajikekokeissa erittäin hyvin eri vuosina ja eri maalajeilla sietäen myös happamuutta.

Sadon laatu:
Alvari on erittäin suurijyväinen. Sen keskimääräinen tuhannenjyvänpaino (45,4 g) on yhtä suuri kuin parhaiden monitahoisten lajikkeiden, Kaarlen ja Torian. Hehtolitranpaino (66,0 kg) on monitahoisten lajikkeiden paras. Huippusatoisana lajikkeena valkuaispitoisuus on keskimääräinen, kuitenkin korkeampi kuin myöhäisten lajikkeiden. Linjan tuottama valkuaissato hehtaaria kohden on monitahoisen lajikkeiston korkein.

Alvari soveltuu erinomaisesti rehuohran tuotantoon ja on myös potentiaalinen tärkkelysohra.

Käyttötarkoitus:
• rehut
• tärkkelystuotanto

Viljelysuositus:
Suositellaan vyöhykkeille I, II, III, IVe. Korkea satopotentiaali, hyvä korrenlujuus ja erinomainen taudinkestävyys sekä erinomainen jyvän laatu tekevät Alvarista erittäin kiinnostavan vaihtoehdon sekä rehu- että tärkkelysohran tuotantoon. Alvari on kiinnostava ja viljelyvarma vaihtoehto myös ohran eteläisillä viljelyalueilla, missä sen kilpailijoitaan lyhyempi kasvuaika mahdollistaa puinnin ajoissa esim. ennen syysvehnän kylvöä.

Kasvuaika:
Alvari on keskimyöhäinen monitahoinen, jonka kasvuaika virallisissa lajikekokeissa on ollut 88,5 päivää. Alvari on 3 päivää aikaisempi kuin Kaarle ja 5 päivää myöhäisempi kuin Aukusti.

Korsi:
Korsi on hyvin luja, sen lakoprosentti virallisissa kokeissa on ollut 8, samaa tasoa kuin esim. Kaarlen. Alvarin korsi on jonkin verran pidempi kuin muiden monitahoisten lajikkeiden.

Taudinkestävyys:
Taudinkestävyys ohran lehtilaikkutauteja vastaan on hyvä. Kestävyys rengaslaikkua vastaan erittäin hyvä ja verkkolaikun verkkotyyppiä vastaan on hyvä. Erityistä härmänkestävyyttä Alvarissa ei ole. Lehtilaikkutautien ja fysiologisten laikkujen yhteismäärä virallisissa kokeissa on ollut monitahoisten lajikkeiden alhaisimpia.


Hankkijan siemenopas – Lajikkeet 2022 (53.10 MB, pdf)