Meeri BOR kaura kemiallisesti peitattu
Tuotekoodi: MEERI1PS

Meeri BOR kaura kemiallisesti peitattu

Tuotekoodi: MEERI1PS

Tuotekuvaus

Suurijyväisin aikainen kaura
Tuotepakkaus:

paino: 1000,00 kg

Meeri-kaura parantaa huomattavasti aikaisen kauran käyttömahdollisuuksia myllykäytössä ja myös vientikaurana. Se on aikaisista kauralajikkeista selvästi isojyväisin ja muiltakin laatuominaisuuksiltaan hyvä. Meeri on erittäin satoisa, vaikka on kasvuajaltaan yksi markkinoiden aikaisimmista lajikkeista.Avainominaisuudet:

  • Aikainen ja erinomaisen satoisa
  • Aikaisten kaurojen suurijyväisin lajike
  • Laadultaan erinomainen ja soveltuukin mainiosti mm. elintarviketeollisuuteen

Sato:
Meeri on aikainen, mutta erittäin satoisa kaura. Aikaisten kaurojen sarjassa se on hyvin kilpailukykyinen sadontuottaja. Erityisesti multamailla Meeri on tuottanut erinomaisia satoja.


Sadon laatu:
Meerin sadon laatu on erinomainen ja soveltuu erittäin hyvin elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi sekä vientiin. Tuhannen jyvän paino on aikaisten lajikkeiden suurin ja se yltää jyväkoossa jopa useita myöhäisempiä lajikkeita paremmalle tasolle. Pienten jyvien osuus Meerin sadossa on ollut pieni ja myös hehtolitrapaino korkea.

Valkuaispitoisuus on satotasoon nähden hyvä. Jyvä on valkoinen ja kuori melko ohut. Meerin rasvapitoisuus ei nouse liian korkeaksi elintarvikekäyttöä ajatellen, joten myös tämä puoltaa tuotannon suuntaamista elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi ja vientiin.


Käyttötarkoitus:

  • elintarvikkeet
  • rehut
  • vienti

Viljelysuositus ja maalaji:
Suositellaan vyöhykkeille I,II,III,IV. Meeri soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille. Lujan kortensa ansiosta Meeri menestyy kauran päätuotantoalueen multavilla ja eloperäisillä mailla erinomaisesti. Hyvin rehevissä kasvustoissa kasvunsääteen käyttö varmistaa hyvälaatuisen sadon.


Kasvuaika:
Meeri on yksi markkinoiden aikaisimmista kauroista, kasvuajaltaan se on yhtä aikainen kuin Eemeli.


Korsi:
Meerin laonkestävyys on hyvä. Korsi on pituudeltaan samanmittainen kuin Akselilla. Borealin viljelyteknisissä kokeissa multavilla mailla Meeri on hyötynyt kasvunsäädekäsittelystä, käsittely on nostanut satoa ja vaikuttanut positiivisesti myös tuhannen jyvän painoon.


Taudinkestävyys:
Meerin taudinkestävyys on aikaisten kaurojen keskimääräistä tasoa. Siemenen peittaus ja tautientorjuntaruiskutus ovat tarpeen, jos kauraa viljellään yksipuolisesti ja etenkin suorakylvössä.


Hankkijan siemenopas – Lajikkeet 2022 (53.10 MB, pdf)

Meeri koetuloksia (159 KB, pdf)