Quarna BOR kevätvehnä kemiallisesti peitattu 500 kg
Tuotekoodi: QUARNA1PM

Quarna BOR kevätvehnä kemiallisesti peitattu 500 kg

Tuotekoodi: QUARNA1PM

Tuotekuvaus

Quarna on satoisa lajike, mutta sen edut tulevat parhaiten esille laatupuolella. Jyväkoko on suuri ja hehtolitran paino sekä valkuaispitoisuus korkeat. Leivontalaadultaan Quarna on erittäin hyvä. Quarnan on jalostanut Delley Seed and Plants Ltd. Lajikeoikeudet Suomessa omistaa Boreal Kasvinjalostus Oy.
Tuotepakkaus:

paino: 1000,00 kg

Avainominaisuudet:
• Satoisa, päätyypin kevätvehnä
• Erinomainen laatuvehnä, korkea valkuaispitoisuus ja suuri jyvä
• Leivontalaadultaan erinomainen, sitko laadukas ja sen määrä suuri

Sato:
Kasvuajaltaan päätyypin kevätvehniin kuuluva Quarna on satoisa lajike. Sen satotaso on samaa luokkaa kuin Anniinalla. I-viljelyvyöhykkeellä Quarnan sato on ollut samaa tasoa kuin huomattavasti myöhäisemmän Zebran.

Sadon laatu:
Quarnan edut tulevat parhaiten esille sen laatuominaisuuksissa. Jyvän ominaisuudet Quarnalla on hyvät: jyväkoko on keskimääräistä suurempi ja hehtolitrapaino on suurempi kuin Kruunulla. Valkuaispitoisuus Quarnalla on erittäin korkea, lähes Anniinan tasoa. Myös sakolukuominaisuudet ovat Quarnalla erinomaiset, jopa Kruunun tasoiset.
Koeleivonnoissa Quarnan sitkon määrä on ollut suuri ja sen suhde valkuaispitoisuuteen on ollut myllyjen esittämällä tasolla. Sitko laatu Quarnalla on erinomaista.

Käyttötarkoitus:
• leivonta

Viljelysuositus:
Suositellaan vyöhykkeille I, II,III. Quarna soveltuu viljeltäväksi vehnän pääviljelyalueella. Lyhyen korren vuoksi Quarnalla esiintyy kuivuudenherkkyyttä, joten lajiketta ei suositella poutiville lohkoille.

Kasvuaika:
Quarna on melko aikainen lajike. Se on hieman Kruunua aikaisempi, mutta myöhäisempi kuin Anniina. Quarnan kasvuaika mahdollistaa sen viljelyn laajana Pohjanmaata myöden.

Korsi:
Quarnan korsi on lyhyt ja laonkestävä.

Taudinkestävyys:
Härmää on Quarnalla esiintynyt melko vähän ja sen härmänkestävyys on Anniinan luokkaa. Quarnan lehtilaikkutautien kestävyys on keskimääräistä Kruunun tasoa.


Hankkijan siemenopas – Lajikkeet 2022 (53.10 MB, pdf)