Satopotentiaali irti uusilla lajikkeilla

Harmony-kauraa Kasvuohjelma-kaistalla

Hankkijan kylvösiemenvalikoimassa on tuttujen lajikkeiden lisäksi ennätysjoukko huippukovia lajikeuutuuksia. Uusissa lajikkeissa on paljon potentiaalia.

Valitsemalla olosuhteisiin ja sadon käyttötarkoitukseen sopivimman lajikeuutuuden ja sertifioidun siemenen voi varmistaa parhaan tuloksen. Uutuuslajikkeiden siementen saatavuus on kuitenkin rajallinen, joten hankinnassa kannattaa toimia ripeästi.

Ohrauutuudet vailla vertaa

Tämän kauden kaksitahoisten ohrien huippu-uutuus Feedway tuo huikean lisäarvon
rehuohran viljelyyn sekä satonsa että laatunsa puolesta. Feedwayn lisäksi kaksitahoisten ohrien lajikevalikoimaa täydentää aikainen, mallasohraksikin potentiaalinen Nousu.

Monitahoisten ohrien uutuuksissa katse kiinnittyy Uljas- ja Rødhette-lajikkeisiin. Erittäin satoisa Uljas haastaa kaksitahoisia valtalajikkeita jyväkoollaan ja hehtolitrapainollaan. Rødhette puolestaan on hyvä yhdistelmä satoisuutta ja viljelyvarmuutta.

Kevätvehnärintamalla tapahtuu

Kevätvehnän eri kasvuaikaluokkiin Hankkija tarjoaa ennennäkemättömän setin
uutuuslajikkeita. Helmi vie aikaisen vehnän sadon ja laadun uudelle tasolle. Helmi on
erittäin aikainen ja satoisa laatuvehnä erityisesti myllyvehnän tuotantoon koko kevätvehnän viljelyalueella. Päätyypin kasvuajan Kreivi on erinomainen valinta
myllyvehnän tuotantoon koko vehnänviljelyalueella.

Myöhäisten vehnien valikoimaa vahvistavat Sibelius ja Thorus. Sibelius on yksi satoisimmista myöhäisistä kevätvehnälajikkeista ja hyvä valinta myllyvehnän tuotantoon. Thorus puolestaan soveltuu rehuvehnän tuotantoon, jota suosittelemme
erityisesti broileritiloille.

Kauravalikoima saa kavereita

Myös kauran lajikevalikoima vahvistuu. Nella on markkinoiden satoisin aikainen kaura, joka soveltuu laatuominaisuuksiensa puolesta sekä mylly- että rehukäyttöön. Huippulaatua myöhäisiin kauroihin tuo Harmony. Mahtavan jyväkoon ja ydinsatonsa vuoksi se on erinomainen mylly- ja vientikaura. Harmonyn korsi edesauttaa menestymistä kuivissa oloissa.


 

Lähde: Viralliset lajikekokeet ja Kasvuohjelma-kokeet

Teksti: Satu Pura, Hankkija Oy