Nesteen polttoöljyt nyt Hankkijalta!

Tietoa Nesteestä

Nesteen lippu konttorin edessä.

Neste on maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin sekä polymeeri- ja kemikaaliteollisuuden uusiutuvien raaka-aineratkaisujen tuottaja.

Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto oli 1 342 miljoonaa euroa. Yhtiö työllisti vuonna 2021 lähes 4 900 henkilöä. Neste valmistaa korkealaatuisia, uusiutuvia tuotteitaan Suomessa, Alankomaissa ja Singaporessa.

 

Nesteen raakaöljyn alkuperä

Neste on ilmoittanut lopettavansa venäläisen raakaöljyn käytön kokonaan ja korvaavansa sen muilla raakaöljylaaduilla, kuten Pohjanmeren öljyllä. Huhtikuun alusta lukien Neste on voimassa olevien toimitussopimusten ja teknisten mahdollisuuksien puitteissa korvannut noin 85 % Venäjältä ostamastaan raakaöljystä muilla raakaöljylaaduilla. Neste ei ole sodan alkamisen jälkeen ostaneet venäläistä raakaöljyä spot-markkinoilta, eikä tee uusia sopimuksia raakaöljyn tai fossiilisten syöttöaineiden hankinnasta Venäjältä. Jäljellä olevat hankintasopimukset päättyvät raakaöljyn osalta heinäkuussa ja muiden syöttöaineiden osalta vuoden loppuun mennessä. Venäjältä toimitettavan maakaasun katkeamisella 21.5.2022 ei ole ollut vaikutusta Nesteen Porvoon jalostamon toimintaan eikä tuotetoimituksiin. Neste ei tällä hetkellä hanki uusiutuvia raaka-aineita Venäjältä eikä nykytilanteessa tee uusia sopimuksia uusiutuvien raaka-aineiden hankkimiseksi Venäjältä.

Nesteen tuotteet Hankkijalla

Lämmitysöljy
Neste Tempera -polttoöljy käy sekä omakotitalojen lämmitykseen että työkoneiden polttoaineeksi. Sitä on saatavilla perinteisesti kesä- ja talvilaatua. Kuluttaja-asiakkaat voivat maksaa lämmitysöljylaskun myös erissä. Polttoöljyn tilaamiseen tarvitaan Hankkijan laskutustili, joka pitää käydä avaamassa etukäteen. Sen voi avata rekisteröitymisen yhteydessä tai sen jälkeen Omat tiedot -osiossa.

Moottoripolttoöljy Neste Pro
Neste Pro on moottoripolttoöljy, joka tarjoaa työkoneellesi puhtaasti enemmän suorituskykyä. Sitä on saatavana kesälaatuna ja talveksi -29/-38 -talvilaatua sekä lisäksi arktista laatua -40/-40.

Neste My Polttoöljy
Neste My -lämmitysöljyä voi käyttää omakotitalon lämmityksen lisäksi myös työkoneissa polttoaineena. Neste MY -polttoöljyssä on jopa 90 % pienempi hiilijalanjälki koko elinkaaren ajalta. Sitä on saatavana kesälaatuna -10 sekä talvilaatuna -32.

Neste Futura Diesel
Neste Futura Diesel™ on tasalaatuinen dieselöljy. Se on suunniteltu pitämään moottorit entistä puhtaampina. Lisäksi Neste Futura Dieselin avulla pakokaasujen puhdistuslaitteet, katalysaattorit ja hiukkassuodattimet toimivat entistä tehokkaammin ja kestävät pidempään samalla kun myös ympäristön kuormitus pienenee. Saatavana: -10/-20, -15/-25 ja -29/-38.

Tuotenimet koostuvat samepisteestä eli alhaisimmasta säilytyslämpötilasta että suodatettavuudesta eli alhaisimmasta käyttölämpötilasta. Käyttölämpötilatiedoilla korvataan virallisissa nimissä aikaisemmat laatumerkinnät kesälaatu/talvilaatu.


Kaikkia polttoaineita myydään vain Hankkijan laskutusasiakkaille, sillä tilauksen lopullinen summa selviää vasta, kun tankkaus on suoritettu. Tilauksille lisätään 50 € toimitusmaksu.

 
Nesteen rekka satamassa

Lähde: Neste