Ezi-connect – turvallisuutta kasvinsuojeluaineiden käsittelyyn

Ezi-connect

Ezi-Connect on suljetun nestekierron järjestelmä kasvinsuojeluruiskuihin. BASF on ollut mukana tuotekehityksessä yhteistyökumppaneiden kanssa, jotta markkinoille saataisiin suljetun nestekierron järjestelmä vähentämään käyttäjän ja ympäristön riskiä altistua haitallisesti kasvinsuojeluaineille.

  • Vähentää käyttäjän ja ympäristön riskiä altistua haitallisesti kasvinsuojeluaineille
  • Helppo käyttää ja nopea tapa täyttää ruisku
  • Mahdollista annostella myös vajaita kannullisia
  • Järjestelmä huuhtelee pakkaukset puhtaalla vedellä ja sulkee korkin huuhtelun jälkeen
  • Kunnollisen huuhtelun johdosta on turvallista kierrättää muovipakkaukset
  • Menetelmä hyödyntää teollista standardia, korkin läpimitta 63 mm
  • Voidaan käyttää melkein kaikilla kannuilla 1 litrasta 20 litraan

Asentaminen

Ezi-connect asentaminen

Asennus voidaan tehdä suoraan tehtaalla uusiin kasvinsuojeluruiskuihin tai jälkiasennuksena. Menetelmää voidaan hyödyntää vaihtoehtoisesti myös ruiskun täyttöpaikalla tai vesivaunuun asennettuna. Järjestelmää varten on kehitetty uuden mallinen korkki, jonka ansiosta järjestelmä on suljettu ja se myös vähentää jätteen määrää. Korkkia voidaan käyttää yleisimmissä kasvinsuojeluainekannuissa.

Ezi-connect lisää työturvallisuutta viljelijälle ja työntekijälle

Ezi-connec työturvallisuus

Ezi-connect suljetussa nestekierron järjestelmässä korkki on suunniteltu järjestelmää varten. Järjestelmä mahdollistaa kannun tyhjentämisen niin ettei korkkia tarvitse irroittaa. Korkissa on muovinen sinetti joka poistetaan ja kansi irrotetaan (kannu on edelleen suljettu sisäpuolelta). Tämän jälkeen kannu sijoitetaan Ezi-connect laitteeseen johon se lukittuu ja tämän jälkeen kannu on mahdollista tyhjentää kokonaan tai osittain. Tyhjä kannu huuhdellaan puhtaalla vedellä ja se on helppo hävittää asianmukaisesti. Mikäli kannua ei tyhjennetä kokonaan sulkee Ezi-connect laite korkin ennen kuin kannu irroitetaan laitteesta.

Ezi-connect on tehty tulevaisuuteen

Ezi-connect on tehty tulevaisuuteen

Tulevaisuuden tavoite on, että kaikki kasvinsuojeluaineiden valmistajat sitoutuvat saman korkkiratkaisun hyödyntämiseen, joka palvelee viljelijää. Siksi BASF ei itse valmista kyseistä järjestelmää, vaan on ollut panostamassa sen luomiseen.

BASF-logo

Ota yhteyttä:
Teemu Helkala
Agricultural Solutions
E-APE, BASF Oy
Phone: +358 40 679 0649