Spotlight Plus
Tuotekoodi: HM80005 EAN: 7393447001130

Spotlight Plus

Tuotekoodi: HM80005 EAN: 7393447001130
  • Perunan varsiston hävittämiseen ennen sadonkorjuuta
  • Siemenrikkakasvien torjuntaan perunaviljelyksiltä
  • Vaikuttaa lehtien kautta solujen lehtivihreään
  • Nopea teho
  • Ei keräänny mukuloihin
 

Tuotekuvaus

Pakkauskoko: 5 l

Perunan varsiston hävittämiseen ennen sadonkorjuuta sekä siemenrikkakasvien torjuntaan perunaviljelyksiltä.
Tuotepakkaus:

paino: 6,75 kg

Pohjavesi- ja peräkkäiskäyttö

TuoteSpotlight Plus, 5l
PohjavesirajoitusKyllä
PeräkkäiskäyttörajoitusEi

Ominaisuudet:
Spotlight Plus on pelkästään kosketusvaikutteinen aine, joten se tehoaa vain niihin kasvinosiin joihin se osuu. Paras ruiskutusaika on aamulla. Käsittelyn jälkeen on oltava valoisaa vähintään 4 tuntia. Perunan voi nostaa 2 viikon kuluttua käsittelystä. Varsisto murskataan n. 3 pv ennen ruiskutusta huolellisesti 10-40 cm varteen, siten, että lähes kaikki lehdet irtoavat varsista. Jos varsisto on laossa, murskaimella on ajettava aivan penkin pintaa pitkin. Mahdollisimman paljaat varret mahdollistavat ruiskutteen osumisen myös varren alaosiin.

Spotlight Plussaa voidaan käyttää myös ohjelmassa Reglonen kanssa. Reglone käsittelyllä hävitetään ensin lehdet ja variston hävitykseen käytetään Spotlight Plussaa n. 7 vrk:n kuluttua.

Jos on riski mukularutosta, voi ruiskutusnesteeseen lisätä rutontorjunta-aineeksi Ranmania.

Käyttömäärä:
varsiston hävityksessä 1 l/ha
Rikkakasvien torjunnassa 0,2-0,25 l/ha

Vesimäärä:
300-400 l/ha. Ilma-avusteisella ruiskulla ruiskutettaessa vesimäärä voi olla 60-150 l/ha. 

Käytössä huomattavaa:
Ensimmäiset oireet tehosta näkyvät viimeistään viikon kuluttua käsittelysta. 2-3 viikon kuluttua käsittelystä koko varsisto on tuhoutunut. 

 
Käyttötarkoitus:
Perunan rikkakasvitorjuntaan ennen perunan taimelle tuloa ja perunanvarsiston hävittämiseen. Spotlight Plus vaikuttaa kasveihin lehtien kautta solujen lehtivihreän muodostukseen ja hävittää siten rikkakasvit ja varsiston. Se ei kulkeudu kasvin sisällä eikä keräänny mukuloihin. Teho alkaa näkyä muutaman päivän kuluessa ruiskutuksesta. Varsisto kuolee parin viikon kuluessa. Tehoon vaikuttaa murskauksen onnistumisen lisäksi perunan tuleentumisaste. Paras tulos varsiston hävityksessä saadaan, kun tuleentuminen on jo alkamassa eikä kasvusto kärsi liiallisesta kuivuudesta. Torjuttaessa rikkakasveja, on Spotlight Plus –valmisteen käyttömäärä pieni ja aine on kustannuksiltaan erittäin edullinen. Rikkakasveja torjuttaessa on huomattava, että valmiste vaikuttaa ohimenevästi myös taimelle tulleeseen perunaan. Siksi käsittely pitää tehdä viimeistään silloin kun 10% perunasta on taimettunut. Tankkiseoksena muiden perunalla käytettävien valmisteiden kanssa se hävittää taimelle ehtineet rikkakasvit ja muiden aineiden maavaikutus antaa pitkävaikutteisen tehon.

Käytössä huomioitavaa:
Valmisteen paras ruiskutusaika on aamulla. Käsittelyn jälkeen tulee olla valoisaa vähintään 4 tuntia. Varsiston hävityksessä Spotlight Plus –käsittelyn annetaan vaikuttaa kaksi viikkoa ennen nostoa. Ruiskutuksen jälkeen tulee olla poutaa 2 tuntia, jotta valmiste ehtii vaikuttaa.

Tuoteominaisuudet:
• Tehoaine: Karfentratsoni-etyyli 60 g/l
• Olomuoto: neste
• Sateenkestävyys: Noin 2 tuntia
• Varoaika: 7 vrk
• Pohjavesirajoitus: Ei saa käyttää pohjavesialueilla
• Vaikutustapa: Kosketusvaikutteinen
• Varastointi: Kuivassa ja suojattava pakkaselta
• Valmistaja: FMC Agricultural Solutions(www.fmcagro.fi)
 
 

Liittyvät tuotteet

Lue lisää