Avaunt
Tuotekoodi: HM13067

Avaunt

Tuotekoodi: HM13067
 • Uusi tehoaineryhmä tuhoeläinten torjuntaan rypsillä ja rapsilla
 • Tehoaa pyretroideja kestäviin rapsikuoriaisiin
 • Tehoaa kaalikoin toukkiin
 • Pitkä vaikutusaika, jopa 14 vrk
 • Ensimmäiseen ruiskutukseen
 

Tuotekuvaus

Ominaisuudet:
Avaunt® on uuden tehoaineryhmään kuuluva aine joka tehoaa erinomaisesti pyretroideja kestäviin rapsikuoriaisiin sekä kaalikoin toukkiin. Avaunt® on syömävaikutteinen, siksi on tärkeää, että valmiste levittyy hyvin kasvinosiin joissa tuhohyönteisiä esiintyy. Rapsikuoriaiset lopettavat välittömästi syömisen valmisteelle altistumisen jälkeen, vaikka voivat säilyä elinkykyisinä ja pysyä liikkeessä jonkin aikaa ruiskutuksen jälkeen (1–2 vrk). Ne eivät kuitenkaan enää pysty vioittamaan kasveja ja kuolevat 1–3 vrkn kuluttua. Avaunt® toimii parhaiten lämpimissä olosuhteissa ja vaikutus kestää kasvin kasvuvauhdista riippuen 7–14 päivää.

Käyttömäärä:
Avaunt® valmistetta käytetään 170 ml/ha ja vesimäärä on 100–200 l/ha. Käsittely rapsikuoriaisia vastaan tehdään torjuntakynnyksen ylittyessä, aikaisesta nuppuvaiheesta (BBCH30) viimeistään myöhäinen nuppuvaihe (BBCH57), kun kasvustossa ei vielä ole keltaista väriä.

Kevätrypsin ja -rapsin torjuntakynnykset:
Lämpimissä oloissa, kasvien ollessa hyvässä kasvussa torjuntakynnys ylittyy kun yhdessä kasvissa on 0,5 –1 rapsikuoriaista. Kylmissä olosuhteissa kevätrapsi ja -rypsi käsitellään, kun yhdessä kasvissa on 1–3 kuoriaista ja syysrapsi ja -rypsi, kun kasvissa on 5 kuoriaista. Jos torjuntakynnys ylittyy Avaunt®-ruiskutuksen jälkeen uudelleen, käsitellään johonkin muuhun teho-aineryhmään kuuluvalla valmisteella 8 –14 vrk:n kuluttua. Äärimmäisissä sääoloissa ja kasvun ollessa erittäin voimakasta ja jos toistuvasti uusia kuoriaisia ilmestyy, käsittele toisella valmisteella 4–5 päivää Avaunt käsittelyn jälkeen.

Käytön rajoitukset:
Varoaika 56 vrk. Valmistetta saa käyttää kerran kasvukauden aikana. Ei saa käyttää kukkivaan kasvustoon. Minimietäisyys vesistöön 3 m. Käyttö lähempänä kuin 60 m mehiläispesistä on kielletty ilman mehiläishoitajan suostumusta.

Resistenssin hallinta:
Resistenssin ehkäisemiseksi on tärkeää, että valmistetta käytetään käyttöohjeen mukaisesti vain kerran kasvukauden aikana. Vaikutusmekanismiltaan samanlaisia valmisteita (tehoaineryhmä 22 A oksadiatsiinit) ei pidä käyttää useita kertoja peräkkäin, vaan valita valmiste toisesta tehoaineryhmästä.

Tuoteominaisuudet:
 • Tehoaine: Indoksakarbi 150 g/l
 • Sateenkestävyys: 1 h, heti kun Avaunt® on kuivunut lehtien pintaan
 • Varoaika: 56 vrk
 • Pakkauskoko 1 L
 • Varastointi: Kuivassa ja viileässä, suojattava pakkaselta
 • Valmistaja: FMC Agricultural Solutions
Tuotepakkaus:

paino: 1,35 kg

Pohjavesi- ja peräkkäiskäyttö

TuoteAvaunt 1L
PohjavesirajoitusEi
PeräkkäiskäyttörajoitusEi