Hankkijan Kasvuohjelman havaintoruudut ja -kaistat 2022

Hankkijan Kasvuohjelman havaintoruudut ja -kaistat 2022

Elimäki, Kivisaarentie 32, Kouvola

Elimäeltä, Timo Ylä-Rakkolan tilalta, löytyy taas lukuisia ruutukokeita. Tänä vuonna Nordic Seedin jalostus- ja lajikekokeiden lisäksi pellolta löytyy myös kokeita uutuustuotteista sekä tutut havaintoruudut uutuuslajikkeista erilaisilla lannoitusstrategioilla.

Halikko, Joensuun kartano (Prismaa vastapäätä)

Ruutumäärällisesti mitattuna Hankkijan suurin koekenttä sijaitsee tällä kasvukaudella Joensuun kartanon pellolla Halikossa. Yhteensä yli 1800 koeruutua on kylvetty 9.– 10. toukokuuta. Tasalaatuinen ja hyvän kasvukunnon omaava pelto on erittäin hyvä jalostus- ja lajikekokeiden toteuttamiseen. Halikossa on nähtävillä myös uutuuslajikkeet kylvettynä ruutukokeeksi. Tervetuloa tutustumaan!

Laihia, Rudontie 434

Hankkijalla on koeruutuja neljättä vuotta Laihian viljavilla pelloilla. Havaintoruuduilla on saavutettu erittäin runsaita satoja erityisesti monitahoisilla ohrilla, kuten Rødhetellä (2019 yli 10000 kg/ha). Havaintoruuduilla on nähtävissä kattava valikoima Hankkijan uutuuslajikkeita.

Vähäkyrö, Jokivarsitie 461

Kaistakokeen tavoitteena on etsiä ratkaisuja sikatilan valkuaisen tuotantoon eri viljalajeilla ja eri lajikkeilla. Lannoituksessa käytetään sianlietettä täydennettynä mineraali- ja lehtilannoitteilla. Sikatilalle sopivat uutuuslajikkeet ovat nähtävillä havaintokaistoilla! Tilan pelloilla sijaitsee myös Nordic Seed:in lajikekokeiden pohjoisin koekenttä, jossa testataan tulevaisuuden monitahoisen ohran lajikkeita.

Siilinjärvi, Jänneniementie 99

Havaintokaistoilla on nähtävissä alueelle soveltuvat uutuuslajikkeet kuten monitahoiset ohrat HermanniBOR, ja Rødhette, kaksitahoinen ohra Feedway sekä kaurat NellaBOR ja TaikaBOR.

Kannus, Ollikkalankatu 3

Uutena havaintokaistapaikkana on Kannuksen koulutila, jonka pellolle on tänä kasvukautena kylvetty valikoima alueelle soveltuvista viljalajikkeista.