Peittaus on hyvän sadon vakuutus

  • Siemenviljan peittauksella torjutaan siemenlevintäiset taudit ja turvataan viljakasvustolle tasainen alkuunlähtö. Siemeneksi käytettävä vilja tulee valita parhaasta kasvustosta ja se pitää kunnostaa asianmukaisesti. Lajikepuhtaus on tärkeää, jotta kasvusto kehittyy ja valmistuu tasaisesti. Lajittelemalla saadaan siemeneksi suurikokoiset jyvät, joilla on suuri elinvoima. Peitattavan siemenen on myös oltava puhdasta. Roskat ja pöly sitovat peittausainetta, mikä on pois tehosta ja mikä haittaa kylvökoneen toimintaa.

  • Peittauslaitteen on myös toimittava niin, että se levittää peittausaineen tasaisesti jyvän molemmin puolin. Jyvän tasainen suoja varmistaa täydellisen suojan tauteja vastaan. Kun peitataan 100 kg viljan siementä, käsitellään siinä 200 – 300 m2 pinta-ala. Aikamoinen urakka, jos kuvitellaan, että kahdella desilitralla maalia maalattaisiin vastaava lattiapinta-ala!

  • Peittauksen työhygieniaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä viljaa liikuteltaessa muodostuu aina pölyä. Käyttämällä nestemäisiä peittausaineita minimoidaan pölyn muodostuminen. Silti myös nestepeittausaineiden kanssa on suositeltavaa käyttää hengityssuojainta, kasvojen/silmien suojainta ja suojakäsineitä. Tarkemmat peittausainekohtaiset suojainohjeet löytyvät käyttöohjeesta. Peittauslaitteen ja kylvökoneen puhdistus käytön jälkeen pitää laitteet kunnossa ja takaa toimivan työnteon myös seuraavana vuonna.

  • Siemenviljan peittaus on tarkasti kohdennettua kasvinsuojelua, mikä on etu myös ympäristön kannalta.