Hyvä sato 7000–9000

Hyödynnät yli puolet uusien nurmilajikkeiden satopotentiaalista

Korjaat jo keskiarvoa huomattavasti suurempia nurmisatoja, mutta vieläkin on lajikkeiden satopotentiaalista runsaasti hyödyntämättä. Peltojen peruskunnostussuunnitelmat kannattaa vielä tarkistaa ja pitää ajan tasalla. Valitse peltolohkoillesi soveltuva Yaran nurmen lannoitusohjelma ja kiinnitä huomiota karjanlannan käytön ajoitukseen sekä täydennyslannoitukseen moniravinteisilla YaraMila-lannoitteilla.

YaraVita-lehtilannoitteilla varmistat paitsi ravinteiden riittävyyden kasvukauden aikana myös hyvä nurmirehun ruokinnallisen laadun. Suuri sato ottaa runsaasti kasviravinteita ja siksi lannoitelajin valintaan tulee kiinnittää huomiota. Megalab-kasvustoanalyyseilla ja reserviravinteiden määrityksellä voidaan lannoitelajin valintaa tarkentaa vielä lisää.

Nurmen sadonmuodostuksessa esiintyvää pellon sisäistä vaihtelua voi pienentää MyYaran satelliittikartoilla ja niiden pohjalta tehdyillä lannoituskartoilla. Tällöin kasviravinteet ohjataan pellolla kohtiin, joilla on suurempi satopotentiaali.

Miten kahden tonnin nosto tehdään

Tarkista hivenravinteiden riittävyys Megalab analyyseilla ja valitse sopiva YaraVita-lehtilannoitus. Tee YaraVita-lehtilannoitus ja rikkakasvitorjunta yhdellä ruiskutuksella.