Hankkija ja Suomen Viljava ottavat käyttöön digitaalisen viljapassin

Digitaalinen viljapassi otetaan käyttöön 15.11.2021. Uusi digiratkaisu poistaa tarpeen paperisesta viljapassista ja vaadittavat tiedot välittyvät sähköisesti viljaketjussa. Toki paperinen passi käy edelleen. Passilla varmistetaan elintarvike- ja rehuketjun turvallisuutta sekä jäljitettävyyttä.

Digitaalinen viljapassi kattaa merkittävän osan viljan vastaanottopaikoista ja viljavolyymista. Se on käytössä viljojen toimituksissa Suomen Viljavan varastoille Kotka, Loviisa, Koria, Kouvola, Turenki, Hämeenlinna, Mustio, Perniö, Kirkniemi, Loimaa, Naantali, Kokemäki, Rauma, Seinäjoki ja Ylivieska.

Viljapassi on nopea ja helppo käyttää

Linkki viljapassiin
Järjestelmä lähettää matkapuhelimeen tekstiviestinä linkin viljapassiin kippauspäivää edeltävänä päivänä.

Viljaa toimittava asiakas voi nyt täyttää viljapassiin vaadittavat tiedot helposti omalla matkapuhelimellaan. Viljapassissa on toimituksen perustiedot esitäytettynä, joten täytettäviä tietoja on siten vain muutamia ja niiden täyttö on nopeaa.

Samoin autoilija täyttää toimituksen kuljetustiedot, esimerkiksi viimeiset kuormat ja puhdistukset, oman linkkinsä kautta samalla palvelulla. Jos asiakas on itse varannut auton kuljetukseen, hän voi helposti lähettää linkin autoilijan matkapuhelimeen.

Järjestelmä on testattu huolella pitkällä aikavälillä ja sen on todettu helpottavan ketjun toimintaa.

Alla linkki digitaalisen viljapassin täyttöohjeeseen (pdf) :

 
 
Viljapassi, viljelijän tiedot
Viljelijän tiedot viljapassissa.

Erän lisätiedot viljapassissa.