CLAAS JAGUAR 900 -silppurien uudet ominaisuudet

JAGUAR 900 -mallisarjan silppurit ovat saaneet monia uusia ominaisuuksia, jotka liittyvät syöttölaitteeseen, silppuriin ja säilöntäaineen annostelujärjestelmään. Uutuuksia on saatavana mm. ORBIS- ja PICK UP -etulaitteisiin.

Tasaisempi satovirtaus ja suurempi kapasiteetti uusilla etulaitteilla.

Merkittävin uusi kehityssuunta JAGUAR 900 -mallisarjassa on lisävarusteiden laajentaminen etukiinnitykseen. Täysmekaanisen voimansiirron ja ORBIS-maissietuosan lisälaitteiden sekä PICK UP -käyttömoottorin lisäksi, asiakkaat voivat valita kaksoishydraulisen käyttölaitteen, joka tarjoaa erityisiä etuja työskennellessään PICK UP-noukkimen kanssa. Tämän avulla imuruuvia käytetään edelleen pikaliittimen kautta ja se voi säätää nopeuttaan leikkuupituuden mukaan; noukinkela on kuitenkin varustettu täysin uudella hydraulikäytöllä, jonka avulla sitä voidaan ajaa vaihtelevalla nopeuden säädöllä imuruuvista riippumatta. Noukkimen kelan nopeuden muuttamisen päätavoite on mahdollistaa sen automaattisesti säätyvä nopeus koneen mukaan, Noukkimen kelan nopeuden muuttamisen päätavoite on mahdollistaa sen automaattisesti säätyvä nopeus koneen mukaan: mitä nopeammin ajetaan, sitä enemmän noukkimen nopeus vastaavasti kasvaa. Tähän toimintoon liittyviä tärkeitä etuja ovat tehokas noukin kaikilla nopeuksilla ajettaessa ja pienellä kulumisella; jos ajonopeutta tai asetettua leikkuupituutta muutetaan, ruuvin ja kelan pyörimisnopeudet säädetään automaattisesti olosuhteeseen sopivaksi. Tarvittaessa kuljettaja voi säätää ohjaamosta molempia nopeuksia manuaalisesti korjuutilanteen mukaan. Tämä mahdollistaa reagoinnin muuttuviin korjuuolosuhteisiin joko automaattisesti tai manuaalisesti. Esim. muuttuvissa olosuhteissa on tarkempi sadon syöttö ja tasaisempi materiaalivirta.

Kaliforniassa JAGUAR 990 -ajosilppurilla tehdyt PICK UP -testit, joissa käytettiin suuria karhoja säilörehun korjaamiseen, ovat osoittaneet jopa 13,7%: n tehon nousun äärimmäisissä olosuhteissa verrattuna täysin mekaaniseen vakiokäyttöön. Nämä ominaisuudet pääsevät oikeuksiin, kun suuria satoja korjataan alhaisilla nopeuksilla tai vastaavasti pientä satoa suurilla ajonopeuksilla.

Kulumista kestävä BusaCLAD-pinnoite MCC MAX:lle

Uusi kulutusta kestävä pinnoite on saatavana MULTI CROP CRACKER MAXiin. BusaCLAD -pinnoite mahdollistaa jopa nelinkertaisen käyttöiän pidentämisen. Kenttätesteissä MCC MAX CRACKER -yksiköt, joissa on BusaCLAD -pinnoite, ovat tähän mennessä kyenneet käsittelemään yli 3100 hehtaaria maissia, ja jotkut yksiköt aloittavat nyt neljännen satokauden. Erinomainen kulutuskestävyys ei ainoastaan alenna merkittävästi todellisia kulumisesta aiheutuvia kustannuksia vaan vähentävät lisäksi korjaus- ja asennusaikoja sekä kustannuksia.

Viljelijät ja urakoitsijat voivat luottaa MCC MAX:n luotettavaan murskaustehoon.
Kuten aina, MCC MAX:in muotoilu on ainutlaatuinen markkinoilla. Se mahdollistaa käytön erittäin laajoilla leikkuupituuksilla ja käsittelee satoa paitsi kitkan ja murskaamisen lisäksi myös leikkaus- ja katkaisuvoimalla. Yhdessä nämä maksimoivat prosessointitehokkuuden jopa suurimmilla tehoilla, kuten JAGUAR 990:n moottorin teholla 925 hv.

Uutta: Sovellus säilörehun lisä- ja säilöntäaineiden tarkkaan annosteluun ja veden ruiskutukseen jopa 800 l/h

Viljelijät ja urakoitsijat luottavat yhä enemmän säilöntäaineisiin, kun heillä on korkea kuiva -aine säilörehussa. CLAAS on kehittänyt sovelluksen helpottaakseen oikeaa annostelua, valmiin säilörehun lisäainejärjestelmään lisäksi. Tämä auttaa käyttäjää löytämään sopivan annoksen ja oikean määrän, sadon ja säilörehun lisäaineen valmistajan antamien tietojen perusteella. Tällä tavoin voidaan välttää kalliiden säilöntäaineiden ali- ja yliannostus.

Seuraavat avaintiedot syötetään sovellukseen, jotta oikea annos voidaan laskea tietylle työlle:

 • Odotettu sato hehtaarilta
 • Korjattavan alueen koko
 • Työleveys
 • Odotettu työskentelynopeus
 • Säilörehun säilöntäaineen valmistajan suosittelema suositeltu annostus
 • Säilörehun säilöntäaineen säiliön koko

  Kun tiedot on syötetty, käyttäjä voi lisätä asetukset CEBIS-päätelaitteen avulla. Ensimmäinen vaihe tämän prosessin aikana on, annostellaanko säilörehun lisäaine ACTISILER 37 -säiliöstä vai suuresta 375 litran vesisäiliöstä. Käyttäjä voi myös päättää, suoritetaanko annostus l/t vai l/h. Avaintietoja voidaan säätää koska tahansa korjuun aikana. Sovellus on saatavana Androidille ja Applelle CLAAS connectin kautta.

  Toisen annostelupumpun avulla säilörehun lisäaineen ruiskutus voidaan kaksinkertaistaa, jolloin se on jopa 800 l/h. Järjestelmän ohjaus on integroitu CEBIS-valikkoon. Tämä auttaa suuritehoisia silppureita lisäämään tarvittaessa säilöntäainetta yli 2 l/t.

  Myös uusi JAGUAR 900:lle on veden ruiskutusjärjestelmä vaikeisiin sadonkorjuuolosuhteisiin, kuten erittäin korkean sokeripitoisen säilörehun tai sinimailasen korjuuseen. Tämä järjestelmä ruiskuttaa automaattisesti vettä syöttöyksikköön, ohjauslevyalueelle, kiihdyttimeen ja tyhjennyskouruun aina, kun satovirtaa ei ole - esimerkiksi päisteessä tai perävaunun vaihdon aikana. Tämä tehokas toimenpide auttaa estämään materiaalin kertymistä sadon virtausreitille ja pitämään kuiva-aineanturin tai NIR-anturin puhtaana ja tarkkana. Vesisäiliön tilavuus on 375 l; järjestelmää ohjataan CEBIS-päätelaitteen kautta.