Kasvustosensori vahtii lannoitteen levittämistä haukan katseen tarkkuudella

Hankkija alkaa myydä kreikkalaisen Augmentan kasvustosensoreita Suomessa. Augmenta Field Analyzer (AFA) on kasvustosensori lannoitteen levityksen tarkentamiseen vain kohtiin, joissa lannoitetta tarvitaan ja määrän täsmentämiseen. Kasvustosensori perustuu erittäin tarkkaan 4K-kameraan. Pellon voi skannata 40 metrin työleveydelle ilman erillistä kalibrointia.

Augmentan tehokas prosessori ja siihen rakennettu tekoäly käsittelevät 4K-kameran kuvan lisäksi mm. auringon valon määrää ja suuntaa. Yhdessä kerätyn tiedon kanssa luodaan AUG-indeksiarvo, jonka perusteella käytettävää työkonetta säädetään. Augmentan sensori on yhteensopiva Isobus-työlaitteiden kanssa. Myös perinteiseen pintalevittimeen voidaan rakentaa laitteisto, joka hyödyntää Augmentan sensoria.

Sensorin avulla on saavutettu keskimäärin yhdeksän prosentin säästö levitettävän tuotteen määrässä ja samalla on saatu vähintään kahden prosentin sadonlisä. Toinen vähintään yhtä tärkeä etu on kasvuston tasaaminen. Kun lannoitetaan täsmällisesti tarpeen mukaan, kasvusto saadaan tasattua, lakoriski pienenee ja sato on korjuuaikaan tasaista sekä laadukasta. Tasalaatuisuus helpottaa myös viljankuivausta.

Hankkija testaa laitetta tulevalla kasvukaudella yhdessä asiakkaidensa kanssa. Mikäli laite osoittautuu toimivaksi Suomen olosuhteissa, alkaa yleinen myynti kaudelle 2022. Täsmäviljelyyn panostavia asiakkaita toivotaan testaamaan laitetta tulevalla kasvukaudella. Laitteen testaamisesta kiinnostuneita asiakkaita pyydetään ottamaan yhteyttä Teemu Helkalaan, p. 010 76 83074, sp. teemu.helkala@hankkija.fi tai Olli Korhoseen p. 010 768 3033, sp. olli.korhonen@hankkija.fi.

Augmentan kasvustosensori on jatkoa Hankkijan tarjontaan täsmäviljelyssä peltojen skannauspalvelun, Hankkijan täsmäviljelyn palvelupakettien ja FieldSense-sääaseman kanssa.

kartta
kasvustosensori