Väderstad Spirit 400-900S Next

Spirit Next on seuraavan sukupolven Spiritmalli, monilla uusilla ominaisuuksilla.Spritissä yhdistyy hyvä muokkauskyky ja vaikuttava siemenen sijoitus myös suurilla nopeuksilla.
 
Väderstad Spirit 400-900S - suorakylvöön
 

Muokkauksen sovittaminen

Väderstad Spirit 400-900S - etumuokkain
System Disc + Crossboard

Spirit on kehitetty erityisesti kaksoistiivistystä vaativille maille. Maalajit vaihtelevat usein yhtä paljon kuin ajatukset kylvöstä ja muokkauksesta.
Tästä syystä Spirit voidaan sovittaa erilaisten olosuhteiden mukaan neljällä eri etumuokkausvarustuksella:

  • Crossboard Heavy
  • System Disc Agressive
  • System Disc Agressive + Crossboard Light
  • System Disc Agressive + Crossboard Heavy
 

Tiivistys ennen kylvöä

Väderstad Spirit 400-900S - jyräpyörästö
Offset-jyräpyörästö

Erityisesti kevyitä maita silmälläpitäen Spiritin jyräpyörästö tiivistää maan jo ennen siemenen sijoitusta. Suurissa, 820mm korkeissa ja 400mm leveissä, renkaissa on erityinen kuvio, jo tiivistää maan juuri siemenrivin kohdalta. Jokaisella pyörällä on oma ripustuksensa, jonka ansiosta pyörärivistö seuraa tarkasti pinnan muotoja. Lisäksi pyörät sijaitsevat rivissä 300mm limittäin, mikä vähentää maavallin muodostumista pyörästön eteen sekä vähentää vetotehon tarvetta.

 

Työleveyden puolitus ohjaamosta

Spirit 600, 800 ja 900 -malleissa on kaksi syöttölaitetta ja sen myötä työleveyden puolitus voidaan tehdä ohjaamosta yksinkertaisella napin painalluksella. Näin voidaan siementä säästää esimerkiksi kiilamaisilla pelloilla ja päisteellä ajettaessa.
 

Tarkka syöttö ja helppo kiertokoe

Spiritissä on uusi syöttölaitteisto, joka mahdollistaa helpomman kiertokokeen, käyttövarmemman syötön ja erittäin pienten, alle 1 kg/ha, siemenmäärien kylvön. Syöttöä käyttää vahva sähkömoottori, joka varmistaa tasaisen ja toimintavarman syötön. Järjestelmässä on hidas ja nopea nopeus, joita käytetään siemenkoon mukaan.
 

Tarkka sijoitus ja huolellinen tiivistys

Spiritin tuplakiekkovannas on ripustettu kumijousitettuun varteen. Tämä rakenne on erittäin vankka ja huoltovapaa. Hyvä jousitus mahdollistaa vantaiden tarkan liikkuvuuden ja vantaat seuraavat tarkasti pellon muotoja.
Vannasta seuraa 380mm korkea ja 75mm leveä jyräpyörä. Pyörän tehtävänä on pitää vannas oikeassa kylvösyvyydessä ja tiivistää maa siemenen sijoittamisen jälkeen. Suuri pyöräkoko mahdollistaa tarkan sijoittamisen suuressakin kylvönopeudessa.
Vannaspainoa ja kylvösyvyyttä voidaan säätää hydraulisesti lohkoittain. Vannaspainoa voi vaihdella keveiden maiden 20-30 kg:n ja jäykkien maiden 80 kg:n välillä.
Väderstad Spirit kylvövannas
 
Väderstad Spirit 400-900S - turvallinen tiellä

Leveä pellolla - kapea tiellä

Kuljetusta varten Spiritin kylvölohkot taittuvat kokoon.
Kaikkien Spirit-mallien maksimi kuljetusleveys on kolme metriä ja suurin korkeus enintään neljä metriä.