Agronic AG kiekkomultaimet
Tuotekoodi: AGLVA15U

Agronic AG kiekkomultaimet

Tuotekoodi: AGLVA15U

Lisävarusteena näille tuotteille

Tuotekuvaus

Agronic AG 6000 ja 8000 kiekkomultaimet

AGRONIC -kiekkomultain mahdollistaa lietteen levittämisen kasvukaudella suoraan kasvustoon. Ravinnehäviöt ja hajuhaitat pysyvät pienenä ja lietteen levitysaikaa voidaan jatkaa.

 • AG 6000 kiekkomultaimen työleveys 6,4m, kiekkoja 32 kpl
 • AG 8000 kiekkomultaimen työleveys 8m, kiekkoja 40 kpl

  Jousipainotetut kiekot tekevät maahan n. 30-60 mm syvää viiltoa, joihin liete annostellaan tarkan silppuavan jakajan kautta. Koska lietettä ei laiteta tarpeettoman syvälle eikä vakoa avata turhan suureksi, pysyy vetovoimantarve kohtuullisena.

  Yksi kiekko/suutin, multain toimii myös sänkipellolla ja pitkässäkin kasvustossa. Liete pumpataan jakajasta juuri optimaalisen kokoisten 50 mm letkujen kautta. Virtausnopeus pysyy riittävän suurena eikä letkuihin kerry sakkaa. Letkussa ei ole mitään epäpuhtauksia kerääviä liitoksia tai kuristuskohtia matkalla 12 mm leveisiin kumisuuttimiin. Kumisuuttimet ovat kiinnityksensä, materiaalinsa ja muotoilunsa ansiosta käytännössä tukkeutumattomat.

  Multaimen runko ei ole täysin jäykkä, se pääsee kallistumaan ja kääntymään vaunusta riippumatta. Kääntö ja kallistus ovat vaimennettu iskunvaimentimilla.

  Siivet ja keskirunko on varustettu paineakuilla, koko multain pääsee kolmesta eri osasta myötäilemään maan pinnan muotoja.

  Keskimmäinen leikkaava kiekko on halkaisijaltaan 300 mm ja valmistettu sitkeästä karkaistusta booriteräksestä. Laakerointi on toteutettu kartiorullalaakerein.

  Kiekon paksuus on 4 mm, mutta se auraa 1,5 astetta, joten vako on 11 mm leveä.

  Lisävarusteena saatavalla lisäkiekolla vaon leveys on 18 mm ja tarvittaessa lisäkiekkoja voidaan asentaa 2 kpl.

  Uudistettujen kiekkomultaimien paino on pudonnut 300 kg. Laakerointi on muuttunut entistä kestävämmiksi kartiorullalaakereiksi. Kiekkojen jousitus on nyt hoidettu kierrejousin, ja kiekot auraavat hieman ja niiden liikerata on entistä suurempi. Vantaat seuraavat entistä paremmin maanpintaa.

  Multaimen runko on nivelletty keskeltä, joten multain pääsee kääntymään ja kallistumaan vaunusta riippumatta. Tämän lisäksi nyt myös vantaat pääsevät kääntymään multaimen runkoon nähden. Ketteryys on parantunut ja multaimeen kohdistuvat kuormitukset ovat pienempiä.

  Suuttimet ovat entistä kapeammat, ja ne mahtuvat kiekkojen tekemään uraan, joten kaikki liete menee maan sisään!
 • Videot ja esitteet